Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Στο 10% τελικά η έκπτωση για το χαράτσι



Στο 10% τελικά η έκπτωση για το χαράτσι

Στο 10% τελικά η έκπτωση για το χαράτσι
«Εκπτωση» στο ποσοστό της σχεδιαζόμενης μείωσης των συντελεστών του φόρου στα ακίνητα προέκυψε κατά την διάρκεια των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα.
Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε πως όλοι οι συντελεστές του «χαρατσιού» (ΕΕΤΗΔΕ) θα μειωθούν φέτος κατά 15% σε σχέση με το 2012, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό θα περιοριστεί στο 10%.
Πάντως με δεδομένο ότι οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν ότι θα γίνει προσπάθεια να πειστεί η τρόικα και να αποδεχθεί τελικά το υψηλότερο ποσοστό μείωσης.
Χθες δεν κατέστη δυνατόν να κλείσει η διαπραγμάτευση παρότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε αρχικά εξάωρη σύσκεψη (από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα) με τους επικεφαλής της τρόικας οι οποίοι επέστρεψαν στο υπουργείο Οικονομικών στις 9.30 το βράδυ για νέο κύκλο επαφών.
Πέρα από το μεγάλο «αγκάθι» των απολύσεων πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή στο δημοσιονομικό κενό αλλά και στο μοντέλο ρύθμισης των ενυπόθηκων δανείων. Αντίθετα έχει κλειδώσει η ρύθμιση χρεών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 48 δόσεις.
πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: