Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Κάντε …Μανωλάδα, όλη την Ελλάδα


Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 08:13

Κάντε …Μανωλάδα, όλη την Ελλάδα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Κάντε …Μανωλάδα, όλη την Ελλάδα
Έτσι θα λύσουν την ανεργία. Με τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο λίγα λεπτά πριν ψηφιστεί, ανοίγει ο δρόμος για την απασχόληση ανέργων στους δήμους με αποδοχές 19,6 ευρώ την ημέρα. Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι ο άνεργος θα έχει συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του διότι αν δεν το έχει συμπληρώσει, τότε θα αμείβεται με 17 ευρώ την ημέρα; Πόσα ήταν το μεροκάματο στη Μανωλάδα είπαμε; 25 ευρώ ή δεν θυμόμαστε καλά;
Γράφει:  
Τι να πεις σε έναν άνεργο ο οποίος δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές του ανάγκες. Το επιχείρημα, το επικαλέστηκε και ο κ. Στουρνάρας, είναι ακλόνητο: καλύτερα τα 490 ευρώ τον μήνα από το τίποτα. Δεν είναι όμως έτσι. Με το επιχείρημα ότι έχουμε 1,3 εκατομμύρια ανέργους, συνεχώς αναζητούμε σημείο ισορροπίας προς τα κάτω.
Αρχικά μας είπαν ότι με τη μείωση του βασικού μισθού στα 586 ευρώ, θα μειωθεί η ανεργία. Και στα 511 ευρώ τον ρίξαμε για τους νέους και πάλι η ανεργία στις μικρές ηλικίες κυμαίνεται άνω του 60%. Και τις εργασιακές σχέσεις κάναμε λάστιχο με αποτέλεσμα να γίνονται σήμερα προσλήψεις για τρίωρα και τετράωρα (στα χαρτιά βέβαια διότι στην πράξη όλοι δουλεύουν παραπάνω υπό τον φόβο της απόλυσης) με αποδοχές της τάξεως των 200-250 ευρώ μεικτά.
Στη συνέχεια, ήρθαν τα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Αρχικά οι 35.000 άνθρωποι που θα απασχοληθούν για πέντε μήνες με 400 ευρώ (ή 460 ευρώ αν έχουν πτυχίο) χωρίς ο εργοδότης να έχει κάποια υποχρέωση να τους κρατήσει. Μάλιστα, στις επιχειρήσεις –αποφασίστηκε και αυτό χθες στη Βουλή- θα γίνει νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών προκειμένου να κρατήσουν και κάποιους από αυτούς τους «400άρηδες» στη δουλειά. Αυτός θα είναι ο πρώτος γύρος διότι εντός των ημερών ανακοινώνεται και δεύτερο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους στον τουρισμό. (να βγάλουν το 5μηνο οι τουριστικές επιχειρήσεις φθηνά και από χειμώνα έχει ο θεός)
Τώρα, έρχεται το πρόγραμμα των δήμων. Στα 490 ευρώ για τους μεγάλους, στα 410 ευρώ για τους μικρούς. Φυσικά, με τέτοιους μισθούς, τα ασφαλιστικά ταμεία θα βλέπουν τις εισφορές με το…κυάλι. Για να συζητάμε σε λίγο καιρό για τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ.
Παράδεισος θα μας φαίνεται η Μανωλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: