Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ρυθμίστε τα φορο-χρέη σας online

Ρυθμίστε τα φορο-χρέη σας online

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19:28

Στον «αέρα» βρίσκεται από σήμερα η ηλεκτρονική υπηρεσία ρύθμισης χρεών προς το δημόσιο. Η σχετική υπηρεσία παρέχεται μέσω του δικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) και δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες όχι μόνο να πληροφορηθούν το ύψος της οφειλής τους αλλά και όλες τις δυνατότητες που τους δίνει η υφιστάμενη νομοθεσία για τη ρύθμισή τους.

Επίσης, μέσω της ίδιας υπηρεσίας φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις ρύθμισης του χρέους τους, υποβάλλοντας και με ηλεκτρονικό τρόπο τα σχετικά δικαιολογητικά.

Υπενθυμίζεται ότι οφειλές που είναι βεβαιωμένες έως και 31/12/2012 μπορούν να ρυθμιστούν σε 48 δόσεις (και υπό προϋποθέσεις έως και 100), ενώ για οφειλές που έχουν βεβαιωθεί εντός του 2013 και ρυθμίζονται σε 12 δόσεις (υπό προϋποθέσεις έως 24)  η σχετική εφαρμογή θα "ανοίξει" στις 25/7.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ αναφέρει:

"Από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνεται πως σε συνέχεια πρόσφατων σχετικών ανακοινώσεων και σε εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4152/13 και των ΠΟΛ 1111/2013 και ΠΟΛ 1140/2013, έχει τεθεί, ήδη, σε πλήρη λειτουργία ηλεκτρονική εφαρμογή για το πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο Φυσικών και Νομικών προσώπων σε έως 100 δόσεις (πρόγραμμα «Τελευταία Ευκαιρία»).

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (www.gsis.gr).

Υπενθυμίζεται ότι στις 25/07/2013 προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία αντίστοιχη ηλεκτρονική εφαρμογή που θα αφορά ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο Φυσικών και Νομικών προσώπων σε έως 24 δόσεις (πρόγραμμα «Πάγια Ρύθμιση»)".

Σπ. Δημητρέλης



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: