Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Σύλλογος Υπαλλήλων Υπ. Εργασίας: Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση

Σύλλογος Υπαλλήλων Υπ. Εργασίας: Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση




Αθήνα 25/9/2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟY ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Δραγατσανίου 8, Τ.Κ. 10110
Τηλ.: 2131516296
Φαξ: 2103221589

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Στον Ν. 4489/2017 (140 Α’) και ειδικότερα με το άρθρο 36, το οποίο δυστυχώς ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία, η Κυβέρνηση «επιθυμεί» να κλείσει την μνημονιακή υποχρέωση για την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Έτσι η κ. Γεροβασίλη με αυτήν την εκφοβιστική, εκβιαστική, αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική, απεργοσπαστική τροπολογία επιχειρεί να επιβάλλει στους εργαζόμενους και σε όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης να προχωρήσουν μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες την αξιολόγηση.

Με άλλα λόγια οι προϊστάμενοι Τμημάτων και Διεύθυνσης, που δεν θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του προσωπικού των μονάδων στις οποίες προΐστανται - συμμετέχοντας στην Απεργία / Αποχή που έχει κηρύξει ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση στο Δημόσιο - θα αποκλείονται από τις επόμενες Κρίσεις Προϊσταμένων.

Η τροπολογία αυτή καθιερώνει την τιμωρία των απεργών με τον αποκλεισμό τους από τις διαδικασίες των κρίσεων, γεγονός που αποτελεί πρωτοφανή καταπάτηση του δικαιώματος στην απεργία και προσπάθειας απεργοσπαστικού μηχανισμού.

Είναι προφανές, ότι οποιαδήποτε έμμεση ή άμεση δυσμενής διοικητική συνέπεια ή μέτρο ή διάκριση στην υπηρεσιακή κατάσταση εις βάρος των απεργών δημοσίων υπαλλήλων, εξαιτίας της συμμετοχής τους σε νομίμως κηρυχθείσα απεργιακή κινητοποίηση, είναι αντίθετη τόσο προς το Σύνταγμα όσο και προς τις εθνικές και ευρωπαϊκές διατάξεις, που προστατεύουν το δικαίωμα της απεργίας.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Όπως ήδη γνωρίζετε, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση της απεργίας - αποχής από την αξιολόγηση.

Για το κρίσιμο αυτό θέμα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας σε συνεδρίασή του στις 18/9//2017 αποφάσισε, ομόφωνα, την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2017, ώρα έναρξης εργασιών 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του 4ου ορ. της ΚΥ επί της Σταδίου 29.

Η παρουσία όλων μας στη Γενική Συνέλευση είναι κρίσιμη

Σας καλούμε για άλλη μια φορά, να συνεχίσετε να στηρίξετε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την απεργία αποχή

Για συναδέλφους εκτός Λεκανοπεδίου η απουσία από την εργασία τους για συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση είναι δικαιολογημένη με την προϋπόθεση παρουσίας τους στην Γεν. Συνέλευση. Το ίδιο ισχύει και για τους συναδέλφους εντός Λεκανοπεδίου όπου η αποχώρηση από την Υπηρεσία σας θα γίνει μετά τις 11:00 πμ. Απαραίτητη είναι η έγκαιρη ενημέρωση του κοινού για τυχόν κλείσιμο των υπηρεσιών.

Ο Σύλλογος μας λόγω των οικονομικών δυσκολιών θα συμβάλει μερικώς στα έξοδα μετακίνησης των συναδέλφων που θα μετακινηθούν από την περιφέρεια, δηλαδή θα καταβάλει το αντίτιμο του εισιτηρίου του ΚΤΕΛ με επιστροφή και μέχρι του ποσού των 60 ευρώ. Με κάθε άλλο μέσο μετακίνησης θα γίνει η ως άνω καταβολή με βάση πάλι το αντίτιμο του ΚΤΕΛ. Λόγω των capital controls και της έλλειψης μετρητών τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων με την προϋπόθεση ότι στη Γεν. Συνέλευση θα προσκομίσουν τα σχετικά παραστατικά.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΛΒΙΡΑ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ
https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: