Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Ξεκινάει η στελέχωση του νέου “ ΣΔΟΕ” με 135 αποσπάσεις Πώς θα γίνεται η επιλογή του προσωπικού

Ξεκινάει η στελέχωση του νέου “ ΣΔΟΕ” με 135 αποσπάσεις
Πώς θα γίνεται η επιλογή του προσωπικού
02 Μαρ 2018 - 09:15
Picture 0 for Ξεκινάει η στελέχωση του νέου “ ΣΔΟΕ” με 135 αποσπάσεις
Του Γιώργου Λαμπίρη

Στην απόσπαση 135 ελεγκτών, για τη στελέχωση της νέας Διεύθυνσης Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, η οποία πρόσφατα αποφασίστηκε ότι θα συσταθεί με το νόμο 4512 του 2018, προχωράει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η απόφαση του υπουργείου, η διάρκεια της απόσπασης θα είναι διετής, με δυνατότητα ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο, όπως ορίζεται στο άρθρο 384, παρ. 4 του νόμου.

Πώς θα γίνει η επιλογή του προσωπικού

Η επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τη νέα υπηρεσία, θα γίνεται από τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης, αφού συνεκτιμηθούν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων, καθώς και η εμπειρία τους.

Η Επιτροπή θα καλεί τους υποψηφίους σε συνέντευξη, με σκοπό να εκτιμώνται τα προσόντα τους, όπως αποδοτικότητα, ικανότητα συνεργασίας και συμπεροφιφορά, αλλά και η εμπειρία τους. Ταυτόχρονα είναι αρμόδια και για την αυξημένη μοριοδότηση, όπως προβλέπεται στην παρ. 4 του άρθρου 384 του ν. 4512/2018.

Ταυτόχρονα, οι υποψήφιοι θα πρέπει να στέλνουν το βιογραφικό τους, υπεύθυνη δήλωση ακρίβειας των στοιχείων που δηλώνουν στο βιογραφικό, πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών, στο οποίο θα αναφέρονται τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα ή κώλυμα απόσπασης καθώς και η βαθμολογία των εκθέσεων αξιολόγησης της τελευταίας πενταετίας.

Επιπλέον οι υπάλληλοι θα πρέπει να καταθέσουν αντίγραφα πτυχίων, πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, πτυχία γνώσης αγγλικής γλώσσας, βεβαίωση αποδοχών και αντίγραφο ταυτότητας.

Ποιοι έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση απόσπασης

Στη διαδικασία έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν τόσο οι μόνιμοι υπάλληλοι, όσο και το προσωπικό που απασχολείται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, το οποίο υπηρετεί σε φορείς του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων είναι και οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας. Επίσης, μπορούν να συμμετάσχουν και οι ένστολοι, αλλά και ειδικό επιστημονικό προσωπικό, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της προανακριτικής διαδικασίας η οποία θα ασκείται.

Ποιοι προσλαμβάνονται

Θα προσληφθούν συγκεκριμένα, 25 εφοριακοί για τον έλεγχο φυσικών προσώπων, δέκα για τον έλεγχο επιχειρήσεων, και πέντε για τον έλεγχο κεφαλαίου, όλοι τους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Επίσης, ακόμα 15 τελωνειακοί και δύο εργαζόμενοι στον τομέα πληροφορικής, επίσης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Θα καλυφθούν συν τοις άλλοις, 20 θέσεις εφοριακών, με αρμοδιότητες τον έλεγχο φυσικών προσώπων, επιχειρήσεων και κεφαλαίων, πέντε θέσεις τελωνειακών και τρεις θέσεις πληροφορικής, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι των τριών ειδικοτήτων θα πρέπει να έχουν λάβει τεχνολογική εκπαίδευση.

Επιπλέον, θα προσληφθούν 50 ακόμα άτομα για τον κλάδο ΠΕ Δημοσιονομικών, ΠΕ Οικονομικών Επιθεωρητών, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΤΕ Δημοσιονομικών, ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, ειδικό επιστημονικό προσωπικό και ένστολοι.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκινάει από τις 5 Μαρτίου και λήγει στις 26 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: