Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση παρουσίασε τα ηλεκτρονικά βιβλία, που δρομολογήσαμε εμείς

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση παρουσίασε τα ηλεκτρονικά βιβλία, που δρομολογήσαμε εμείς

Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 11:14
 
UPD:11:20
Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+
Για προσπάθεια οικειοποίησης μίας σειράς θεμάτων που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την Ν.Δ. η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. Στο στόχαστρό της μπαίνει ειδικότεραη παρουσίαση της ηλεκτρονικής τήρησης βιβλίων, που έγινε χθες. 
«Χθες με μεγάλη χαρά είδαμε την παρουσίαση της ηλεκτρονικής εφαρμογής για τα ηλεκτρονικά βιβλία. Μία παρουσίαση που είχε γίνει ξανά τον περασμένο Μάη» αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι όλες οι διεργασίες και οι τεχνικές προδιαγραφές είχαν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια από το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ.
Υπενθυμίζει επίσης ότι τα τελευταία δύο χρόνια, είχαν συσταθεί Ομάδες Εργασίας από τα συναρμόδια υπουργεία όπου μέσω των απαραίτητων συνεννοήσεων με φορείς προχώρησαν το έργο από το μηδέν με βάση τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές.
Σχετικά με την ηλεκτρονική τιμολόγηση μεταξύ επιχειρήσεων (b2b), όπως τονίζει, είχε δημιουργηθεί το θεσμικό πλαίσιο με το άρθρο 69 του ν.4446/2017. Είχαν προχωρήσει οι διαβουλεύσεις τα τελευταία δύο χρόνια, με τους φορείς και την αρμόδια υπηρεσία της ΑΑΔΕ και βρίσκεται σε τελικό στάδιο, η υπό διαμόρφωση απαραίτητη εγκύκλιος, που θα αφορά τους παρόχους.
«Υπάρχει μία τάση οικειοποίησης από τη ΝΔ, σε μία σειρά από θέματα που είχε δρομολογήσει η δική μας Κυβέρνηση. Ζούμε τις δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο, κάθε μέρα και ένα νέο project ξεκινά» σχολιάζει καυστικά η κ. Παπανάτσιου και καταλήγει. 
«Η ΝΔ προσπαθεί να δείξει ότι παράγει έργο, θεμιτό είναι αυτό. Τελικά, μάλλον όμως, η κατάσταση της χώρας δεν ήταν στο χείλος της καταστροφής. Χαιρόμαστε, έστω και τώρα που η ΝΔ αναθεωρεί τις απόψεις της».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: