Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Αντικαταστάθηκαν περίπου 15.000 κάρτες μετά από κρούσματα υποκλοπής στοιχείων - «Λήξαν το θέμα» για τις τράπεζες

Αντικαταστάθηκαν περίπου 15.000 κάρτες μετά από κρούσματα υποκλοπής στοιχείων - «Λήξαν το θέμα» για τις τράπεζες

Οι περιπτώσεις αφορούσαν κατόχους καρτών που έκαναν συναλλαγές με on line γραφείο παροχής τουριστικών υπηρεσιών
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 13:17
 
UPD:13:25
SHUTTERSTOCK
A- A A+
Σε αντικατάσταση όλων των καρτών που υπήρχαν στο σύστημα on line γραφείου παροχής τουριστικών υπηρεσιών στην χώρα μας - περίπου 15.000 σε αριθμό - προχώρησαν οι συστημικές τράπεζες, με αφορμή ορισμένα κρούσματα υποκλοπής στοιχείων κατόχων καρτών που έκαναν συναλλαγές με το συγκεκριμένο γραφείο.
Στελέχη των συστημικών τραπεζών τα οποία επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφεραν πως το θέμα που προέκυψε πριν αρκετές εβδομάδες και δεν οφείλεται σε καμία υπαιτιότητα των τραπεζών, οδήγησε για προληπτικούς λόγους στην αντικατάσταση όλων των καρτών που βρίσκονταν στο σύστημα της συγκεκριμένης εταιρείας παροχής τουριστικών υπηρεσιών με έδρα την Αθήνα, με αφορμή την υποκλοπή στοιχείων αυτών των καρτών.
Τραπεζικά στελέχη επαναλαμβάνουν με αφορμή τις παραπάνω περιπτώσεις τις οδηγίες τους προς τους κατόχους καρτών αλλά και γενικότερα συμβουλές για την σωστή και ασφαλή χρήση των ψηφιακών δικτύων. Μεταξύ άλλων συνιστούν συχνή αλλαγή του PIN, μη δημοσιοποίηση του κωδικού πρόσβασης σε οποιονδήποτε το ζητήσει, προσοχή στη διάρκεια πληκτρολόγησης του PIN ώστε να μην παρακολουθεί τρίτο πρόσωπο, καθώς και να μην εμφανίζεται ούτε να τυπώνεται το PIN πουθενά.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: