Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Ο Άδωνις έβαλε ταφόπλακα στην προστασία της πρώτης κατοικίας – Έρχονται πλειστηριασμοί

Ο Άδωνις έβαλε ταφόπλακα στην προστασία της πρώτης κατοικίας – Έρχονται πλειστηριασμοί

Κυνική ομολογία Άδωνι: Στις 30 Απριλίου τελειώνει η προστασία της πρώτης κατοικίας. «Εγώ το λέω από σήμερα, γιατί δεν θέλω να χαλάμε τις καρδιές μας», είπε χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Ανάπτυξης, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Η απάντηση ήρθε από το Νίκο Παππά που έκανε λόγο για «κυνισμό και πρόκληση» από την πλευρά της ΝΔ. Ο αρμόδιος τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την τοποθέτηση Γεωργιάδη ως εξής: «Οι δηλώσεις Γεωργιάδη είναι ξεκάθαρες. Το πλαίσιο για την προστασία της α’ κατοικίας καταργείται μετά τις 30 Απριλίου. Ο κυνισμός της ΝΔ είναι προκλητικός. Αδιαφορεί για όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, οδηγώντας τους να χάσουν τα σπίτια τους και αποδίδοντάς τους την αποκλειστική ευθύνη. Είναι σαφές πια: Το μείγμα της πολιτικής της ΝΔ περιλαμβάνει και την απάτη και τον κυνισμό».
Η επιβεβαίωση Γεωργιάδη για την «τύχη» της πρώτης κατοικίας, στην ουσία δεν έκανε τίποτα περισσότερο, παρά να γνωστοποιήσει σαφέστερα στην ελληνική κοινωνία, αυτό που έχει συμφωνηθεί στο Eurogroup, ήδη από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου: Το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα έχει ημερομηνία λήξης την 30η Απριλίου του τρέχοντος έτους. Από εκεί και μετά, όσοι πολίτες με «κόκκινα δάνεια» δεν έχουν προλάβει ή δεν επιθυμούν να ενταχθούν σε κάποιο πακέτο ρύθμισης, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν άμεσα με τις διαδικασίες πλειστηριασμού…
Σε όλα τα παραπάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε και την κυβερνητική αποτυχία για την εφαρμογή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο ίδιος ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, μέσα στους πρώτους έξι μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, οι απώλειες για το ΠΔΕ φτάνουν το 1,1 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: