Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Ηλεκτροκίνηση: Βελτιωμένη η θέση της Ελλάδας (19η) στον δείκτη μετάβασης (LeasePlan)

Ηλεκτροκίνηση: Βελτιωμένη η θέση της Ελλάδας (19η) στον δείκτη μετάβασης (LeasePlan)

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 12:31
 
UPD:12:37
A- A A+
H Ελλάδα αναβαθμίστηκε δύο θέσεις και κατατάσσεται 19η στον δείκτη LeasePlan EV Readiness Index - που μετρά την προετοιμασία των χωρών για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση - με συνολική βαθμολογία 15 βαθμούς (+5 βαθμοί), σημειώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία ως προς την κρατική υποστήριξη των ηλεκτρικών οχημάτων, στους τέσσερις παράγοντες που εξετάστηκαν στην έκθεση.
Η Ολλανδία, η Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σήμερα οι καλύτερα προετοιμασμένες ευρωπαϊκές χώρες για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα βελτίωσε την κατάταξή της (+2 θέσεις) και τη συνολική βαθμολογία της (+5 βαθμοί), στον δείκτη ετοιμότητας για τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κυρίως λόγω της βελτίωσης  στις υποδομές φόρτισης και τα κίνητρα που θεσμοθετήθηκαν πρόσφατα. Αυτό είναι το συμπέρασμα του νέου δείκτη LeasePlan EV Readiness.
Σχεδόν όλες οι χώρες που αναφέρονται στον δείκτη LeasePlan EV Readiness παρουσίασαν βελτιωμένη βαθμολογία συγκριτικά με πέρυσι, σηματοδοτώντας αυξημένη ετοιμότητα για τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε ολόκληρη την ήπειρο, παρότι το ποσοστό βελτίωσης ποικίλει σημαντικά σε όλη την Ευρώπη.
Η βελτίωση στην ετοιμότητα για τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων έγινε χάρη σε έναν συνδυασμό αυξημένης διαθεσιμότητας δημόσιων υποδομών φόρτισης (έως 73%) και ευνοϊκότερου καθεστώτος φορολόγησης για τους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε πολλές χώρες. Κατά μέσο όρο, οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων καταβάλλουν 40% χαμηλότερο φόρο από τους οδηγούς αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE), παρότι σε ορισμένες χώρες οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων καταβάλλουν, στην ουσία, υψηλότερο φόρο.
Κατά μέσο όρο, σε ολόκληρη την ήπειρο, οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά περίπου 60%
Ο Tex Gunning, CEO της LeasePlan, δήλωσε σχετικά ότι, παρόλο που σύμφωνα με τον δείκτη EV Readiness η ηλεκτροκίνηση συνιστά πλέον μια βιώσιμη επιλογή σε όλο και περισσότερες χώρες, υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση να καλυφθεί, προτού όλοι στραφούν στην ηλεκτρική οδήγηση.
Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Πετρούτσος, διευθύνων σύμβουλος της LeasePlan Hellas, σχολίασε τη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον δείκτη EV Readiness της LeasePlan που δείχνει πως έχουν γίνει προσπάθειες υποστήριξης της ηλεκτροκίνησης και των φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων στη χώρα.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: