Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Τουρισμός: Ποιες χώρες παραμένουν «αποκλεισμένες» μετά την 1η Ιουλίου

Τουρισμός: Ποιες χώρες παραμένουν «αποκλεισμένες» μετά την 1η Ιουλίου

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 16:08
 
UPD:18:43
REUTERS/Carlos Osorio
A- A A+
Από 1η Ιουλίου ανοίγει και επισήμως ο τουρισμός για τη χώρα, με κεντρικό μήνυμα «Απολαύστε τη διαμονή σας - Μείνετε ασφαλείς» («Enjoy your stay and stay safe»). Ωστόσο, ο αποκλεισμός αφίξεων θα εξακολουθήσει να ισχύει για εννέα χώρες, καθώς σε αυτές καταγράφεται βαρύ επιδημιολογικό φορτίο ή έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.
Οι χώρες αυτές είναι οι εξής: οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Βόρεια Μακεδονία, η Σουηδία, η Ρωσία, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ.
Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Τουρισμού, όσοι έρχονται στην Ελλάδα, θα συμπληρώνουν με την άφιξη (ή πριν επιβιβαστούν) συγκεκριμένη ηλεκτρονική φόρμα (Passenger load factor) μέσω Διαδικτύου ή εφαρμογής ή και σε χαρτί, τα στοιχεία επαφής τους στη χώρα μας. 
 Από τον ΕΟΔΥ θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και όσοι τυχόν βγουν θετικοί στον κορωνοϊό, θα διαμένουν για 14 μέρες στα ξενοδοχεία καραντίνας που θα λειτουργούν στις πρωτεύουσες των νομών.
Για όλα τα αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν την 1η Ιουλίου την ευθύνη θα έχει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Θα υπάρχουν υγειονομικά κλιμάκια με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ, για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στους επιβάτες που αναμένονται από πτήσεις του εξωτερικού.
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η νέα καμπάνια που ξεκίνησε σήμερα βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με τη βάση πληροφοριών και ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με στόχο την παροχή έγκυρης ενημέρωσης, ώστε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού να γίνει με όρους ασφάλειας για όλους, επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους στη χώρα μας.
Μέσω της καμπάνιας, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την ΥΠΑ, την Fraport και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», βρίσκεται στη διάθεση του κοινού κείμενο οδηγιών σε τρεις γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, έτσι ώστε όλοι όσοι εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια να έχουν πλήρη πρόσβαση σε αξιόπιστη πληροφόρηση για τα μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορωνοϊό.
Τα εποχικά καταλύματα, αλλά και οι μεγαλύτερες αλυσίδες της χώρας, όπως η Grecotel, ο Όμιλος Aldemar, η Costa Navarino και φυσικά πολλές άλλες, έχουν ανοίξει τις πύλες τους, προκειμένου να υποδεχτούν τις υποψήφιους πελάτες στην εποχή του Covid-19 με αρωγό τα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά και «Ad Hoc» συνεργασίες με ιατρικούς ομίλους, πανεπιστημιακά ιδρύματα. Όλοι στέλνουν μήνυμα ασφαλούς διαμονής στον υποψήφιο επισκέπτη τους και υπόσχονται, ότι τίποτα δεν θα χαθεί από την «ξεγνοιασιά» και την εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: