Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Φόρτωσαν προσαυξήσεις σε φορολογούμενους που πλήρωσαν κανονικά (!)

Φόρτωσαν προσαυξήσεις σε φορολογούμενους που πλήρωσαν κανονικά (!)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Φόρτωσαν προσαυξήσεις σε φορολογούμενους που πλήρωσαν κανονικά (!)
Όποιος χρησιμοποίησε σήμερα το πρωί τους κωδικούς του Taxis για να διαπιστώσει αν «πέρασε» η πληρωμή του φόρου στο σύστημα, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη. Όχι μόνο εμφανίζεται να χρωστάει αλλά του έχουν φορτώσει και προσαυξήσεις. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου έχει παραταθεί μέχρι την Παρασκευή.
Γράφει:  
Οι φορολογούμενοι που εμφανίζονται να χρωστάνε, έχουν πληρώσει κανονικά την πρώτη δόση τόσο μέσω internet όσο και απευθείας στην τράπεζα. Οι δε πληρωμές, όπως προκύπτει από καταγγελίες φορολογουμένων, έχουν γίνει ακόμη και στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, δηλαδή στις 27 και στις 28 του Αυγούστου. Κι όμως, οι πληρωμές δεν «φαίνονται». Οι δε προσαυξήσεις έχουν επιβληθεί όχι μόνο στις πληρωμές που έληξαν (π.χ η δεύτερη δόση του ΦΠΑ για τους εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους έχει λήξει από τις 30 Αυγούστου) αλλά και σε αυτές που παρατάθηκαν (π.χ 1η από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων αλλά και η 1η από τις επτά δόσεις του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2011 και 2012)
Ο αρμόδιος γραμματέας φορολογικών εσόδων παραπέμπει σε τεχνικό λάθος το οποίο υποτίθεται ότι θα έπρεπε να έχει διορθωθεί σήμερα. Κι όμως, ακόμη και πριν από λίγο, οι χρήστες του Taxis έβλεπαν ότι όχι μόνο δεν έχουν περάσει οι πληρωμές τους αλλά και ότι έχουν επιβληθεί προσαυξήσεις.
Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν κάποιος που θα θελήσει σήμερα να εκδώσει φορολογική ενημερότητα για να κάνει τη δουλειά του, θα τα καταφέρει ή αν θα πρέπει προηγουμένως να λυθεί το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: