Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ Εξόφληση φόρου μόνο στις τράπεζες

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

Εξόφληση φόρου μόνο στις τράπεζες

Εξόφληση φόρου μόνο στις τράπεζες
Τις τράπεζες θα πρέπει να επισκεφθούν οι οφειλέτες του Δημοσίου για να ενεργοποιήσουν τις πάγιες εντολές πληρωμής των μηνιαίων δόσεων, προκειμένου να υπαχθούν στις νέες ρυθμίσεις εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο (ρύθμιση τελευταίας ευκαιρίας ή πάγια ρύθμιση).
Όσοι δεν τον πράξουν, θα τεθούν εκτός ρυθμίσεων, αφού η δήλωση του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στην υπεύθυνη δήλωση, η οποία υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος TAXISNET δεν συνεπάγεται ενεργοποίηση της πάγιας εντολής από τον οφειλέτη. Ο IBAN που χρησιμοποιείται για τη σύσταση της πάγιας εντολής στην τράπεζα πρέπει να είναι ο ίδιος με τον δηλωθέντα στο TAXISNET.
Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι κάθε οφειλέτης του Δημοσίου για να θεωρηθεί συνεπής με τη ρύθμιση στην οποία εντάχθηκε πρέπει, αμέσως μόλις εγκριθεί η αίτησή του, να πάει στην τράπεζα στην οποία έχει ανοίξει τον τραπεζικό λογαριασμό μέσω του οποίου θα εξοφλεί τα ρυθμισμένα χρέη του και να ενεργοποιήσει την προβλεπόμενη πάγια εντολή για την πληρωμή των μηνιαίων δόσεων της ρύθμισης. Αν δεν υπάρχει πάγια εντολή, τότε η δεύτερη και οι επόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης θα παραμείνουν απλήρωτες, οπότε ο οφειλέτης θα θεωρηθεί αυτόματα ασυνεπής και θα χάσει τη ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: