Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Στο Taxis για τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές περισσότεροι από 7.000 χρήστες Εκτεταμένο το ενδιαφέρον των φορολογουμένων

Στο Taxis για τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές περισσότεροι από 7.000 χρήστες
Εκτεταμένο το ενδιαφέρον των φορολογουμένων
01 Φεβ 2018 - 09:07
Picture 0 for Στο Taxis για τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές περισσότεροι από 7.000 χρήστες
Του Γιώργου Λαμπίρη

Περίπου 7.000 χρήστες μπήκαν στην πλατφόρμα του Taxis που αφορά στην υποβολή αίτησης για τη ρύθμιση μη ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έως και τις 18.00 της Τετάρτης, από τις 09.00 που άνοιξε η εφαρμογή.

Σημειώνεται πως όσοι δικαιούχοι επιθυμούν, μπορούν να πληρώσουν τη δόση της ρύθμισης στην τράπεζα εντός τριών ημερών, ενώ και οι επόμενες δόσεις πληρώνονται κατά τον ίδιο τρόπο. Η πάγια εντολή δεν δίνεται αυτόματα με την υποβολή της αίτησης.

Σε περίπτωση κατά την οποία ο οφειλέτης δεν προβεί σε πληρωμή εντός τριών εργάσιμων ημερών από τη στιγμή που υποβάλλει την αίτηση, θα πρέπει να κάνει νέα αίτηση και να πληρώσει με νέα πάγια εντολή στην τράπεζα σε διάστημα τριών εργάσιμων ημερών.

Επί της ουσίας, εάν κάποιος οφειλέτης έχει ρυθμίσει σύμφωνα με τις 100 δόσεις παλαιότερη οφειλή, και θέλει να ρυθμίσει και τον ΕΝΦΙΑ που ενδεχομένως οφείλει, θα πρέπει είτε να εξοφλήσει εμπρόθεσμα τον ΕΝΦΙΑ, είτε να κάνει αίτηση για ένταξη της δόσης του ΕΝΦΙΑ στη ρύθμιση των 12 δόσεων, μέσω της ειδικής εφαρμογής στο Taxis. Σε περίπτωση που δεν πράξει τίποτα από τα δύο, χάνει τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Σε αυτή την περίπτωση υποχρεούται να πληρώσει στο σύνολό του το υπολειπόμενο ποσό τη ρύθμισης των 100 δόσεων, καθώς και τους τόκους που εξαιρέθηκαν κατά τη ρύθμιση, ενώ το ποσό καθίσταται αυτόματα, ληξιπρόθεσμο.

Στο εξής οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να ρυθμίζουν έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις τις τακτικές φορολογικές οφειλές τους ή έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις, τις οφειλές τους από έκτακτες αιτίες, όπως είναι ο φόρος κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: