Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Τσίπρας: Κρυφή φαντασίωση της ΝΔ το τέταρτο μνημόνιο- Τρέμετε μήπως δεν εφαρμοστούν οι μειώσεις στις συντάξεις- ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: Κρυφή φαντασίωση της ΝΔ το τέταρτο μνημόνιο- Τρέμετε μήπως δεν εφαρμοστούν οι μειώσεις στις συντάξεις- ΒΙΝΤΕΟ

«Κρυφή φαντασίωση και απεγνωσμένη επιθυμία της ΝΔ είναι το τέταρτο μνημόνιο» υποστήριξε στην ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης τρέμει μήπως δεν εφαρμοστεί το μέτρο των μειώσεων των συντάξεων».
Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι οργάνωσε ταξίδι στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες προκειμένου να πείσει τη Γερμανία να πιέσει για την εφαρμογή του μέτρου.
«Αντί να προασπίζεστε τα συμφέροντα των συνταξιούχων, πάτε στο εξωτερικό και προασπίζεστε τα στενά κομματικά σας συμφέροντα. Είναι ντροπή σας κ. Μητσοτάκη» είπε ο κ. Τσίπρας.
Ο Πρωθυπουργός είπε ότι «σε λίγες μέρες, τον Αύγουστο, «με μεγάλη σας στεναχώρια, η χώρα βγαίνει οριστικά και αμετάκλητα από το πρόγραμμα. Εκεί που οι δικές σας κυβερνήσεις απέτυχαν η δίκη μας πέτυχε».
Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια σύγκριση της οικονομικής κατάστασης της χώρας τώρα σε σύγκριση με την περίοδο 2010- 2014.
Για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, σημείωσε πως πρόκειται «για απόφαση, η οποία επαναφέρει το χρέος σε τροχιά βιωσιμότητας, ενώ το πλέον σημαντικό, είναι ότι διαμορφώνει έναν καθαρό διάδρομο για την ελληνική οικονομία για την επόμενη 15ετία».
«Όπως γνωρίζετε, η επιτυχία, ή μη, αυτής της απόφασης, ό,τι και να λέμε μεταξύ μας, θα κρινόταν από τις αγορές την επόμενη μέρα. Το ράλι που κατέγραψαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων από τις 22 Ιούνη και μετά, αποδεικνύει ότι αυτή η λύση έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση. Εκτός αν μετά τον Μοσκοβισί και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, είναι και οι αγορές κομμάτι αυτής της διεθνούς συνωμοσίας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ» είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Δεν προχωρήσαμε σε έναν δύσκολο συμβιβασμό τρία χρόνια πριν, απλά και μόνο για να μην επιστρέψουν αυτοί που λεηλάτησαν και χρεοκόπησαν τη χώρα. Αλλά προχωρήσαμε με σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας και με διαρκή αταλάντευτο στόχο να επουλώσουμε τις πληγές της κρίσης. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας» τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι τώρα ξεκινά η πιο κρίσιμη περίοδος, «γι΄ αυτό και επεξεργαζόμαστε από τώρα τις απαραίτητες παρεμβάσεις που σταδιακά θα επαναφέρουν την κανονικότητα στη χώρα και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών».
«Να προστατεύσουμε τον κόσμο της εργασίας. Να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων. Να βελτιωθούν οι συνθήκες δουλειάς, να αυξηθούν οι μισθοί, να περιοριστεί η εργοδοτική αυθαιρεσία. Να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το κοινωνικό κράτος. Να μη μείνει κανένας συμπολίτης μας στο περιθώριο» τόνισε.
Επίθεση στον Μητσοτάκη
«Δεν έχετε το πολιτικό σθένος να αναγνωρίσετε ότι τα πράγματα όντως πάνε καλύτερα. Και ξέρετε, όποιος δεν διαθέτει πολιτικό σθένος, Συνήθως αντικαθιστά την απώλεια με πολιτικό θράσος», τόνισε ο Πρωθυπουργός.
«Το αποδείξατε με την πρόσφατη επίθεση σας στον επίτροπο Μοσκοβισί. Θυμώσατε διότι αναφέρθηκε στα πραγματικά δεδομένα. Θυμώσατε γιατί είπε ότι τα περί τετάρτου μνημονίου είναι λόγια του αέρα, χοντροειδές ψέμα και μαύρη προπαγάνδα».
Το μόνο που σας αφορά είναι η πολιτική σας επιβίωση. Η δίψα σας για εξουσία. Πορεύεστε με ένα και μόνο δόγμα: «Όσο χειρότερα για το λαό, τόσο καλύτερα για μας», κατήγγειλε ο πρωθυπουργός. «Και όταν βλέπετε ότι διαφαίνεται η πιθανότητα τα πράγματα να πάνε όντως καλύτερα για το λαό, τότε χάνετε την ψυχραιμία σας».
Τώρα χωρίς το μνημόνιο, οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις γίνονται ακόμα πιο καθαρές, είπε ο πρωθυπουργός. Τα διλήμματα ενώπιον του ελληνικού λαού είναι σαφή:
- Με το οχτάωρο ή με το δωδεκάωρο;
- Με το κοινωνικό κράτος ή με τις απολύσεις;
- Με την προστασία τις εργασίας ή με τη συντριβή της;
- Με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ή με τη ζούγκλα της απορρύθμισης;
- Με ασφαλιστικό σύστημα ισχυρό και βιώσιμο ή με την κατάρρευση του στο βωμό της ιδιωτικής ασφάλισης;
- Με στοχευμένες φοροελαφρύνσεις σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη ή με τη φοροασυλία του μεγάλου πλούτου και με τα δωράκια στις επιχειρηματικές ελίτ των οφσορ που αποτελεί και ειδικότητα σας οικογενειακή;
Για τον Μοσκοβισί
«Θυμώσατε με τον Μοσκοβισί διότι αναφέρθηκε στα πραγματικά δεδομένα. Θυμώσατε γιατί είπε ότι τα περί τετάρτου μνημονίου είναι λόγια του αέρα, χοντροειδές ψέμα και μαύρη προπαγάνδα. Θυμώσατε γιατί τα όσα είπε, κατεδάφισαν το πολιτικό σας αφήγημα που στήσατε εδώ και μια τριετία» προσέθεσε ο κ. Τσίπρας και τόνισε:
«Αφού ψεύτης ο Τσίπρας, ψεύτης και ο Μοσκοβισί, και αφού είναι ψεύτης ο Μοσκοβισί είναι ψεύτες και όλοι όσοι αμέσως μετά το Eurogroup είπαν ακόμα πιο καθαρά όσα είπε προχθές εδώ ο επίτροπος. Και αφού ψεύτης ο Μοσκοβισί, ψεύτης και ο Γιούνκερ, που σε αυτή εδώ την αίθουσα μίλησε για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Μόνο που σε αυτόν από ευγένεια και τακτ, δεν επιτεθήκατε».
«Ψεύτρα και η πραγματικότητα όταν δε σας αρέσει. Ψεύτες και οι Ευρωπαίοι ηγέτες που στη Σύνοδο Κορυφής μας έδιναν συγχαρητήρια, ψεύτες τα στελέχη του ESM, ψεύτες οι οίκοι αξιολόγησης και οι αγορές".
Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: