Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018

Αλ. Χαρίτσης: Νέο ταμείο μικροπιστώσεων για μικρές επιχειρήσεις

Αλ. Χαρίτσης: Νέο ταμείο μικροπιστώσεων για μικρές επιχειρήσεις

Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 16:05
 
UPD:16:12
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
Τη δημιουργία νέου ταμείου μικροπιστώσεων, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα ενίσχυσης μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.
Μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», χαρακτήρισε τη δημιουργία του ταμείου πολύ σημαντική πρωτοβουλία.
Όπως τόνισε, πρόκειται να έρθει σύντομα στην Βουλή η σχετική νομοθετική ρύθμιση, ενώ υπογράμμισε ότι «ακόμη μία σημαντική πρωτοβουλία, δηλαδή η δημιουργία ενός νέου ταμείου συμμετοχών, βρίσκεται πλέον σε φάση υλοποίησης».
 Ο κ. Χαρίτσης σημείωσεότι «μετά τις 20 Αυγούστου, που είναι και η τυπική έξοδος από το τρίτο μνημονιακό πρόγραμμα, πρόκειται να ανακοινώσουμε μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα σε μία λογική λελογισμένης επέκτασης, επειδή οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και πρέπει να υπάρξει μία ιεράρχηση, μέτρα φοροελαφρύνσεων, μέτρα τα οποία θα αντιμετωπίζουν το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών».
Παράλληλα ανέφερε ότι «στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα ανακοινωθούν σημαντικά μέτρα, που «θα επιταχύνουν την αναπτυξιακή διαδικασία στην οποία έχει μπει η ελληνική οικονομία».
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: