Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

ΟΤΟΕ: Να δημιουργηθεί εθνικός φορέας για τα "κόκκινα" δάνεια

photo: Eurokinissi

Στην πρότασή της την οποία έχει καταθέσει από το 2015 επανήλθε σήμερα η Ομοισπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάφος (ΟΤΟΕ) αναφορικά με το πώς θα πρέπει να διαχειριστούν οι ελληνικές τράπεζες τα "κόκκινα" δάνεια που τις επιβαρύνουν.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία επισημαίνει πως η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο των τραπεζών και οι συζητήσεις των τελευταίων ημερών, έφεραν στην επιφάνεια υπαρκτά σοβαρά προβλήματα, που συνθέτουν ένα θολό και ασαφές τοπίο στις τράπεζες. Παράλληλα, επισημαίνει πως "ξ κυβερνητική απουσία από τα τεκταινόμενα στον τραπεζικό κλάδο και οι ευθύνες της γιατί οι τράπεζες δεν λειτουργούν «ως εργαλείο» στήριξης της πραγματικής οικονομίας, «δεν σώζονται» ούτε από τις καθησυχαστικές δηλώσεις Υπουργών, ούτε από «ιδέες λύσεων» που τώρα ανακαλύπτουν".
Σε αυτό το πλαίσιο η ΟΤΟΕ τονίζει πως εδώ και τρία χρόνια έχει επισημάνει τη βραδυφλεγή βόμβα των "κόκκινων" δανείων που υπάρχουν σε όλες τις τράπεζες και έχει προτείνει λύσεις τεκμηριωμένες και αποτελεσματικές. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το κεντρικό πρόβλημα όλων των τραπεζών είναι τα κόκκινα δάνεια και πρέπει να αντιμετωπισθεί ριζικά, αποφασιστικά και στο σύνολό του, με ενιαίο και ξεκάθαρο τρόπο από όλες τις τράπεζες.
Έτσι, με αφορμή τις πρόσφατες αναταράξεις στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, η ΟΤΟΕ επαναφέρει την πρότασή της η οποία περιλαμβάνει τη "δημιουργία ενός Εθνικού Διατραπεζικού Φορέα μη Εξυπηρετούμενων Επιχειρηματικών και Στεγαστικών Δανείων, με τη συμμετοχή όλων των τραπεζών, του ΤΧΣ και ιδιωτικών κεφαλαίων, που θα δίνει λύσεις με αρχές και κανόνες κοινωνικής ευαισθησίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: