Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Πόσο θα κοστίσουν τα παράβολα για εγγραφή των θαλάσσιων σκαφών στο Μητρώο της ΑΑΔΕ

Πόσο θα κοστίσουν τα παράβολα για εγγραφή των θαλάσσιων σκαφών στο Μητρώο της ΑΑΔΕ


Πόσο θα κοστίσουν τα παράβολα για εγγραφή των θαλάσσιων σκαφών στο Μητρώο της ΑΑΔΕ

Παράβολα από 75 έως και 500 ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν χιλιάδες ιδιοκτήτες πλοίων και σκαφών αναψυχής καθώς και τουριστικών ημεροπλοίων για την εγγραφή στο νέο «Μητρώο τουριστικών πλοίων και μικρών σκαφών» που θα δημιουργηθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) για φορολογικούς και άλλους σκοπούς. Την υποχρέωση αυτή προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Αναλυτικά οι βασικότερες ρυθμίσεις της τροπολογίας προβλέπουν τα εξής:
1) Εγκαθίσταται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) ηλεκτρονικό «Μητρώο τουριστικών πλοίων και μικρών σκαφών» με σκοπό την καταχώριση του συνόλου των στοιχείων που απαιτούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ανωτέρω Αρχής, τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Στο Μητρώο καταχωρίζονται:
α) τα ιδιωτικά και επαγγελματικά πλοία αναψυχής υπό ελληνική σημαία,
β) τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής σημαίας άλλου κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή σημαίας κράτους εκτός της Ε.Ε., τα οποία εκναυλώνονται μεταξύ ελληνικών λιμένων.
γ) τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια.
2) Για την καταχώριση στο Μητρώο:
- των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής υπό ελληνική σημαία, συνυποβάλλεται με τη σχετική αίτηση ηλεκτρονικό παράβολο ποσού 75 ευρώ.
- των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής υπό ελληνική ή ξένη σημαία συνυποβάλλεται με τη σχετική αίτηση ηλεκτρονικό παράβολο ποσού 500 ευρώ.
- των υπό ελληνική ή ξένη σημαία επαγγελματικών τουριστικών ημερόπλοιων, συνυποβάλλεται με τη σχετική αίτηση ηλεκτρονικό παράβολο ποσού 500 ευρώ για πλοία μήκους 7 μέτρων ή άνω και ποσού 200 ευρώ για σκάφη μήκους μικρότερου των 7 μέτρων.
Γ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: