Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Στο έντυπο Ε6 ο βάσιμος λόγος απόλυσης εργαζόμενου

ergani-e6-min.jpg?fit=850%2C478&ssl=1

Αναβαθμίζεται την Τετάρτη 12/6/2019 το Έντυπο Ε6 – Καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου προκειμένου να καταχωρείται στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, ο βάσιμος λόγος απόλυσης όπως προβλέπεται στο άρθ. 48 του Ν. 4611/2019.
Συγκεκριμένα, προστίθεται νέο πεδίο στο οποίο θα αναφέρεται ο βάσιμος λόγος καταγγελίας της σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου ο οποίος θα επιλέγεται από μία λίστα τιμών που θα δίνει τρεις επιλογές, όπως αυτές καθορίζονται από το άρθρο 24 του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 4359/2016 (Α’ 5) ως εξής:
«1. Ικανότητα εργαζομένου κατά την εκτέλεση της εργασίας,
2. Συμπεριφορά του εργαζομένου και
3. Λειτουργικές απαιτήσεις της επιχείρησης.»
UPD 13/6/2019
Τελικά η ημερομηνία αναβάθμισης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας μετατέθηκε στις 19/6/2019. Τι αναφέρει το έγγραφο του υπουργείου για την αναβάθμιση του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ
Προστίθεται νέο πεδίο «Συνταξιοδότηση Ναι/Όχι» στο Έντυπο Ε5 (Αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού).
Από 17.06.2019, θα είναι διαθέσιμη στην αρχική σελίδα του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ νέα έκδοση του αρχείου *.xsd, που αφορά στις προδιαγραφές για μαζική καταχώρηση του εντύπου Ε5.
Προσθήκη δύο νέων πεδίων «Συνταξιοδότηση Ναι/Όχι» και «Βάσιμος λόγος» στο Έντυπο Ε6 (Καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου χωρίς προειδοποίηση). Οι τιμές του πεδίου «Βάσιμος λόγος» θα προκύπτουν από λίστα τιμών.
Προσθήκη νέου πεδίου «Βάσιμος λόγος» στο Έντυπο Ε6 (Καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου με προειδοποίηση). Οι τιμές του πεδίου «Βάσιμος λόγος» θα προκύπτουν από λίστα τιμών. Επισημαίνεται ότι το Έντυπο Ε6 (Καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου με προειδοποίηση) δεν περιλαμβάνει πεδίο «Συνταξιοδότηση Ναι/Όχι».
Ο βάσιμος λόγος καταγγελίας σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου θα επιλέγεται από λίστα τιμών σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό έγγραφο της Υπηρεσίας μας ως εξής:
«1. Ικανότητα εργαζομένου κατά την εκτέλεση της εργασίας,
2. Συμπεριφορά του εργαζομένου και
3. Λειτουργικές απαιτήσεις της επιχείρησης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: