Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς

Άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 12:46
 
UPD:14:13
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+
Άδεια ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές θα δοθεί για τη διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων. Θα μπορεί να χορηγείται έως και τις 10/04.  
Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το μέτρο ισχύει για όσους έχουν παιδιά έως 15 ετών, μετά την απόφαση για κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για 14 ημέρες.
Για κάθε τέσσερις ημέρες άδειες, τρεις θα καταγράφονται ως ειδικού σκοπού και μία ως κανονική άδεια. Η άδεια αφορά όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και θα μπορεί να λαμβάνεται και από τους δύο γονείς, αλλά όχι ταυτόχρονα.  Εξαιρούνται περιπτώσεις στις οποίες ο ένας γονέας έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, νοσηλεύεται για άλλη ασθένεια ή είναι ΑμεΑ.  Παράλληλα στην σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα προβλέπεται η δυνατότητα του εργοδότη να προτείνει ευέλικτο ωράριο και τηλεργασία.  
Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο δημοσιονομικό κόστος του μέτρου. Για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα το κράτος θα καλύψει από τον τακτικό προϋπολογισμό το 1/3 των αποδοχών του. Για εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, το κράτος θα καλύψει το σύνολο των αποδοχών του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πάντως ότι οι έκτακτες δημοσιονομικές επιπτώσεις από τα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του Covid-19 θα πρέπει να εξαιρεθούν από τους δημοσιονομικούς στόχους που καλείται να εκπληρώσει η χώρα. 
Να σημειώσουμε ότι στη συνέντευξή του στη «Ν» ο Κλάους Ρέγκλινγκ στέλνει μήνυμα ευελιξίας, τονίζοντας πως οι επιπτώσεις του Covid-19 θα μετρήσουν και στην απόφαση για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων. 
Eν τω μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και και στις συστάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σημειώνοντας πως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όσο ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. 
naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: