Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Χ. Σταϊκούρας: Νέα Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 τον Μάρτιο - Σκέψεις για πρόγραμμα «Γέφυρα» και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 

Χ. Σταϊκούρας: Νέα Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 τον Μάρτιο - Σκέψεις για πρόγραμμα «Γέφυρα» και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Οικονομικές Ειδήσεις

7 Ιανουάριος 2021
Taxheaven.gr



Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «συνδέσεις» ο Υπ. Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρας, ανέφερε ότι μέσα στον Ιανουάριο θα γίνουν οι πληρωμές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, με τους δικαιούχους ν' ανέρχονται σε περίπου 400.000 μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις και, όπως ανέφερε, τον Μάρτιο θα υπάρξει και νέα Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6.

Όπως έχει γίνει γνωστό και στο παρελθόν από δηλώσεις υπουργών, η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο το 50% για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές 1, 2 και 3 να μην επιστραφεί.

Ο κος Σταϊκούρας εκτιμά, ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων για το μήνα Νοέμβριο ενώ θα γίνει προσπάθεια μέχρι το τέλος Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου να έχουν καταβληθεί και τα ποσά για το μήνα Δεκέμβριο.

Για το χτίσιμο του αφορολογήτου ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει κάτι και ότι τα στοιχεία θα αξιολογηθούν «διότι μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι έχει πέσει η κατανάλωση αλλά οι ηλεκτρονικές συναλλαγές έχουν αυξηθεί».

Επίσης, η κυβέρνηση μελετάει τη δημιουργία ενός προγράμματος επιδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρόμοιο με το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ».

Δείτε το σχετικό video:


Δεν υπάρχουν σχόλια: