Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Eπαναφορά των χάρτινων αποδείξεων σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών

 

Eπαναφορά των χάρτινων αποδείξεων σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών

Την επαναφορά των χάρτινων αποδείξεων σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών που θα υπολογίζονται μαζί με τις ηλεκτρονικές στο χτίσιμο του αφορολογήτου και την κάλυψη του 30% του εισοδήματος των φορολογουμένων που πρέπει να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο μέσω συναλλαγών.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται ένα σχέδιο για τις χάρτινες αποδείξεις. Προβλέπεται η δημιουργία μιας εφαρμογής στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στην οποία οι φορολογούμενοι θα μπορούν, αφού πρώτα «σκανάρουν» την απόδειξη, στη συνέχεια να την αποστέλλουν στην ΑΑΔΕ. Η εφαρμογή θα διατίθεται από το Google Play και ο φορολογούμενος ακόμα και μέσω ενός smartphone θα μπορεί να «σκανάρει» τον ειδικό κωδικό QR Code, που είναι πάνω στην απόδειξη. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, με αυτόν τον τρόπο θα χτυπηθεί η φοροδιαφυγή που πραγματοποιείται με τα παράνομα λογισμικά ταμειακών μηχανών, αφού θα γίνεται αυτόματα έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί η γνησιότητα της απόδειξης.

Παράλληλα, προβλέπεται η παροχή έξτρα κινήτρων ώστε οι φορολογούμενοι να κάνουν χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής και να επιδιώκουν τη συμμετοχή τους στις κληρώσεις που πραγματοποιούνται κάθε μήνα από την ΑΑΔΕ μέσω της φορολοταρίας. Με το υφιστάμενο καθεστώς 1.000 φορολογούμενοι κερδίζουν 1.000 ευρώ στις μηνιαίες κληρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: