Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι


Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι
Σε πανελλαδική μετατρέπεται η εβδομαδιαία αποχή των δικηγόρων, καθώς η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος ενστερνίστηκε την απόφαση που είχε εκδόσει την περασμένη Παρασκευή ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας.
Κύρια επιδίωξη του κλάδου είναι να προγραμματιστεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να ακουστούν οι απόψεις του δικηγορικού σώματος και η επιχειρηματολογία του "όσον αφορά τη στοχοποίηση του κλάδου".
Ακόμη, αποφασίστηκε η προσφυγή στα δικαστήρια κατά του Μνημονίου ΙΙΙ, όπως επίσης και η διεξαγωγή κοινού πανδικαστικού συνεδρίου με τη συμμετοχή δικηγόρων, δικαστικών και δικαστικών γραμματέων και με στόχο την αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης. Προβλέπεται επιπλέον η ανάληψη πρωτοβουλιών ως προς την υποβολή προτάσεων προς εκτελεστική και νομοθετική εξουσία.
Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει: "Οι δικηγόροι της χώρας, σε πνεύμα πλήρους σύμπνοιας και ομοψυχίας, αρνούνται να συναινέσουν σε μέτρα μνημονιακής λογικής, που πλήττουν κατά τρόπο βάναυσο το χώρο της Δικαιοσύνης και εν γένει το δικαιϊκό μας σύστημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: