Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Ετήσιος πίνακας προσωπικού 2017 (έντυπο Ε4 Ετήσιος). Οδηγίες. Εποχικό προσωπικό.

Ετήσιος πίνακας προσωπικού 2017 (έντυπο Ε4 Ετήσιος). Οδηγίες. Εποχικό προσωπικό.

Ετήσιος πίνακας προσωπικού 2017 (έντυπο Ε4 Ετήσιος). Οδηγίες. Εποχικό προσωπικό.
O Eτήσιος πίνακας προσωπικού (Ε4 Ετήσιος) υποβάλλεται από 1 Οκτωβρίου έως 21 Οκτωβρίου κάθε έτους στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, από όλους τους εργοδότες, που απασχολούν εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου.  Καταγράφει το σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης ή του παραρτήματος κατά την ώρα της υποβολής. 

Συμπληρωματικός ετήσιος (E4 - Ετήσιος Συμπληρωματικός) μπορεί να υποβληθεί μόνο για απασχολούμενους που εργάζονταν ήδη κατά την ημερομηνία υποβολής του E4 - Ετήσιου πίνακα, αλλά δεν συμπεριλήφθηκαν σ’ αυτόν, για διάφορους λόγους.

Μετά την ημερομηνία αυτή ή της τυχόν παράτασης, που έχει τη δυνατότητα να δώσει ο Υπουργός Εργασίας, η ηλεκτρονική υποβολή του ετήσιου πίνακα είναι αδύνατη και αυτός θα πρέπει να κατατίθεται χειρόγραφα με προσέλευση στην αρμόδια υπηρεσία του ΣΕΠΕ. Προσοχή, διότι στην περίπτωση αυτή, της εκπρόθεσμης κατάθεσης, θα τηρηθούν οι διαδικασίες επιβολής προστίμου στον εργοδότη.

Αν κατά το διάστημα αυτό γίνουν νέες προσλήψεις, ενώ ήδη έχει κατατεθεί ο ετήσιος πίνακας προσωπικού, δεν χρειάζεται να υποβληθεί και έντυπο «Ε4 ετήσιος συμπληρωματικός» αφού αυτός υποβάλλεται όπως είπαμε μόνο  για το προσωπικό που απασχολούταν κατά την ημερομηνία υποβολής του εντύπου «Ε4 Ετήσιος πίνακας» και δεν είχε δηλωθεί σ' αυτό.

Όσον αφορά στο εποχικό προσωπικό και γενικότερα στους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 35043/685/20-10-2014 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, οι εργοδότες υποχρεούνται να υποβάλλουν ετήσιο πίνακα προσωπικού (έντυπο Ε4) για τους εργαζόμενους αυτούς, οι οποίοι έχουν ενεργή σχέση εργασίας, είτε αορίστου είτε  ορισμένου χρόνου, κατά τον χρόνο υποβολής του πίνακα και εντός της νόμιμης προθεσμίας.
Προσοχή λοιπόν στις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στις ξενοδοχειακές - τουριστικές, οι οποίες απασχολούν εποχιακό προσωπικό και δεν έχει λήξει η εργασιακή τους σχέση κατά την ημερομηνία υποβολής του ετήσιου πίνακα, να το συμπεριλάβουν στον σχετικό πίνακα.

Μανώλης Αμαργιωτάκης
Σύμβουλος Εργασιακών Σχέσεων


πηγή: http://www.ergasiaka-gr.net/2017/10/Etisios-pinakas-prosopikoy-2017-entypo-E4-Etisios-Odigies-Epoxiko-prosopiko.html#ixzz4uLnpIHRy

Δεν υπάρχουν σχόλια: