Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Αλαλούμ στον ΕΦΚΑ με τις συντάξεις

Αλαλούμ στον ΕΦΚΑ με τις συντάξεις

Αλαλούμ στον ΕΦΚΑ με τις συντάξεις
Σε κατάσταση… συναγερμού βρίσκεται ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για να βελτιώσει την εικόνα απονομής νέων συντάξεων. Με έγγραφο που απέστειλε ο ίδιος ο διοικητής του Φορέα, κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, καλούνται οι υπάλληλοι που εργάζονται στα συγκεκριμένα τμήματα απονομής συντάξεων, να εργαστούν έως και το σαββατοκύριακο για να ολοκληρώσουν εκκρεμείς αιτήσεις!
Όπως μάλιστα τονίζεται θα υπάρξει έκτακτη πληρωμή συντάξεων την ερχόμενη Τρίτη 10 Οκτωβρίου. Η έκτακτη πληρωμή πραγματοποιείται για να απορροφηθεί το σύνολο του κονδυλίου που είχε προβλεφθεί για το μήνα Σεπτέμβριο, από το πρόγραμμα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μόνο έτσι θα καταστεί εφικτό να επιτευχθεί ο στόχος και να μην επιστραφούν τα χρήματα που δόθηκαν από το δάνειο για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για να απονεμηθούν οι εκκρεμείς συντάξεις.
Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι ότι στο έγγραφο, ο διοικητής του ΕΦΚΑ παραδέχεται ότι η «εμβόλιμη πληρωμή» θα γίνει ώστε να εξοφληθούν χιλιάδες νέοι συνταξιούχοι και να δοθούν στοιχεία για τις διαπραγματεύσεις της χώρας με περίοδο αναφοράς 30 Σεπτεμβρίου και 10 Οκτωβρίου.
Μάλιστα ο κ. Μπακαλέξης τονίζει με νόημα ότι το αποτέλεσμα των ενεργειών των εργαζόμενων «θα επηρεάσει συνολικά την χρηματοδότηση της χώρας». Άρα η πορεία της γ’ αξιολόγησης που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει εξαρτάται και από την αντίστοιχη πορεία απονομής των συντάξεων.
Υπολογίζεται ότι υπάρχουν ακόμα περίπου 130.000 συντάξεις που δεν έχουν ακόμα απονεμηθεί στους δικαιούχους και ο ΕΦΚΑ παλεύει να εκδώσει τουλάχιστον τις μισές έως το τέλος του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: