Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης-ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης-ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης-ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση στο Δημόσιο
Του Δημήτρη Κατσαγάνη
Για πέμπτο  συνεχόμενο μήνα συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης-ΑΔΕΔΥ στο "μέτωπο" της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. 
Στις 2 Οκτωβρίου έληξε η προθεσμία συμπλήρωσης των φυλλαδίων αξιολόγησης από τους υπαλλήλους. Σύμφωνα με κύκλους του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η συμμετοχή των υπαλλήλων στην αξιολόγηση ξεπέρασε το 70%. Ωστόσο, η ΑΔΕΔΥ δίδει τελείως διαφορετική εικόνα, καθώς υποστηρίζει πως ακριβώς το ίδιο ποσοστό των υπαλλήλων δεν συμμετέχει στη διαδικασία αυτή, ενώ δηλώνει πως θα συνεχίσει την αποχή της.
Τι λέει το Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Πιο συγκεκριμένα, τα υπουργεία στα οποία σημειώθηκε η μεγαλύτερη συμμετοχή (σχεδόν 100%) ήταν εκείνα του  Τουρισμού και Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με κύκλους του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Πάνω από το 90% ανέρχεται το ποσοστό συμμετοχής στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά φαίνεται να κινήθηκαν και τα υπόλοιπα υπουργεία (λ.χ. συμμετοχή άνω του 60% στα υπουργεία Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης), δεδομένου ότι το υφιστάμενο στάδιο που αφορά τους προϊσταμένους βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.
Στο μόνο υπουργείο που φαίνεται να μην ολοκληρώθηκε η διαδικασία είναι το υπουργείο Εργασίας, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Από πλευράς της κυβέρνησης, υπάρχει η εκτίμηση ότι τελικά η συμμετοχή θα είναι καθολική, καθώς ο μέσος όρος συμμετοχής των δημοσίων υπαλλήλων στην αξιολόγηση υπερβαίνει αυτή τη στιγμή το 70%.
Άλλα λέει η ΑΔΕΔΥ
Τελείως διαφορετική εικόνα δίδει η ΑΔΕΔΥ, η οποία βρίσκεται σε πολύμηνη αποχή ενάντια στην αξιολόγηση. Με χθεσινή ανακοίνωσή της, αναφέρει πως "οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, παρά την ψήφιση της εκβιαστικής τροπολογίας Γεροβασίλη αρνήθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία να συμμετέχουν στη μνημονιακή αξιολόγηση. Συμμετείχαν μαζικά στην απεργία-αποχή που έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ μαζί όλες τις ομοσπονδίες και τα σωματεία του Δημόσιου Τομέα καταγράφοντας ποσοστά συμμετοχής της τάξης του 70, 80 και 90% αλλά ακόμα και σε περιπτώσεις με μικρότερη συμμετοχή η διαδικασία της αξιολόγησης έχει ήδη στην πράξη ακυρωθεί".
*Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: