Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
Αγώνα δρόμου δίνουν κυβέρνηση και συμβολαιογράφοι προκειμένου να ενεργοποιηθεί πλήρως μέσα στο Νοέμβριο το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Η απροθυμία που εξέφραζαν κατά το παρελθόν τα διοικητικά συμβούλια ορισμένων συμβολαιογραφικών συλλόγων της χώρας υποχώρησε και ο κλάδος αποφάσισε να ακολουθήσει πιο επιθετική πολιτική, αφού διαπιστώθηκε ότι οι κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών είναι σε μεγάλο βαθμό υποκινούμενες και δεν εκφράζουν τα συμφέροντα φτωχών δανειοληπτών αλλά πολιτών με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Χαρακτηριστική είναι η τελευταία ανακοίνωση του μεγαλύτερου φορέα του κλάδου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου που αποκαλύπτει ότι η κινητοποίηση και η ματαίωση την περασμένη Τετάρτη πλειστηριασμού στο Χαλάνδρι αφορούσε ακριβά ακίνητα . Ειδικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνεται «Την Τετάρτη 4.10.2017, μετά από δράση των συλλογικοτήτων ματαιώθηκε η διενέργεια α) πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για κατοικία στο Δήμο Ψυχικού, ιδιοκτησίας γόνου οικογένειας βιομηχάνου, για οφειλές άνω του 1.200.000 ευρώ και β) πλειστηριασμού επαγγελματικών ακινήτων στο Ρουφ, ιδιοκτησίας επιχειρηματία για οφειλές άνω των 2.000.000 ευρώ για τις οποίες ο επιχειρηματίας είχε εκδώσει ομολογιακό δάνειο.»
Οι συμβολαιογράφοι αφήνουν «στην κρίση του καθενός είναι εάν με τις ματαιώσεις των ως άνω πλειστηριασμών» και προσθέτουν ότι η διενέργεια των πλειστηριασμών καμιά σχέση με την πρώτη κατοικία φτωχών οικογενειών.
Επιπλέον προειδοποιούν ότι εφεξής κάθε Τετάρτη, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου θα εκδίδει ανακοίνωση για το ποιοι πλειστηριασμοί θα ματαιώνονται από τη δράση των συμπολιτών μας που αυτοαποκαλούνται «συλλογικότητες» καθώς και τα ποσά που οφείλουν οι αναξιοπαθούντες οφειλέτες-συμπολίτες μας που χρήζουν προστασίας!
Αυτός ο τρόπος αντίδρασης που αποφασίστηκε σε συνεργασία με τις τράπεζες και τυγχάνει της επιδοκιμασίας της κυβέρνησης ,αναμένεται να λύσει τα χέρια των συμβολαιογράφων που μέχρι τώρα δίσταζαν λόγω των κινητοποιήσεων διαφόρων συλλογικοτήτων και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για πλειστηριασμούς 5000 ακινήτων μέσα στις επόμενες εβδομάδες όπως εξάλλου έχουν δεσμευτεί οι Έλληνες τραπεζίτες στην ΕΚΤ ..
Μάλιστα για την αποτροπή κοινωνικών αντιδράσεων έχει ατύπως συμφωνηθεί από τους πλειστηριασμούς αυτούς να αποκλειστεί η πρώτη κατοικία . Επίσης έχει συμφωνηθεί ότι προτεραιότητα θα δοθεί σε εξοχικά και ακίνητα σε ακριβές περιοχές αξίας μεγαλύτερης των 300.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: