Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Οικειοθελής αποκάλυψη: Δηλώθηκαν 10 δισ. ευρώ, εισπράχθηκαν 262 εκατ. φόροι

Στα 10 δισ. ευρώ ανήλθε το συνολικό ποσό που δηλώθηκε από χιλιάδες φορολογούμενους στο πλαίσιο εφαρμογής της ρύθμισης για την οικειοθελή αποκάλυψη αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών. Οι φόροι που βεβαιώθηκαν με βάση το δηλωθέν αυτό ποσό ανήλθαν συνολικά σε 795 εκατ. ευρώ. Από το βεβαιωθέν αυτό ποσό, μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, είχαν εισπραχθεί 262 εκατ. ευρώ.
Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.). Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, από τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ που αποκάλυψαν οικειοθελώς οι φορολογούμενοι, τα 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ δηλώθηκαν από 36.522 φορολογούμενους οι οποίοι είχαν αρχίσει να ελέγχονται από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές και αξιοποίησαν τη συγκεκριμένη ρύθμιση, για να αποφύγουν πολύ μεγαλύτερες επιβαρύνσεις που θα τούς επιβάλλονταν αν ολοκληρώνονταν οι φορολογικοί έλεγχοι.
Τα υπόλοιπα 5,3 δισεκατομμύρια ευρώ αποκαλύφθηκαν οικειοθελώς από 471.155 φορολογούμενους οι οποίοι δεν είχαν υπαχθεί σε φορολογικό έλεγχο αλλά αποφάσισαν μόνοι τους να διορθώσουν ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις που είχαν υποβάλει για παρελθόντα έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: