Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Wall Street: Έκλεισε ανοδικά και σήμερα

Wall Street: Έκλεισε ανοδικά και σήμερα

12:19 πμ, Παρασκευή 16 Φεβ 2018
Πέμπτη συνεχόμενη ισχυρή ανοδική συνεδρίαση ήταν η σημερινή για την Wall Street, με οδηγό την Apple και άλλες τεχνολογικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές αγνόησαν τις πρόσφατες ανησυχίες για τον πληθωρισμό που προκάλεσαν τις μαζικές πωλήσεις στις αρχές του μήνα. O Dow Jones και ο S&P 500 αυξήθηκαν 1,2%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,6%.
Η μετοχή της Apple εκτινάχθηκε 3,2% και συνέβαλε περισσότερο από κάθε άλλη στην άνοδο του S&P 500, καθώς έγινε η κορυφαία επένδυση για τον Γουόρεν Μπάφετ.
Στοιχεία του υπουργείου Εργασίας έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Ιανουάριο σύμφωνα με τις προσδοκίες, χαλαρώνοντας τους φόβους ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται ταχύτερα του αναμενόμενου.
Οι επενδυτές εστίασαν την προσοχή τους στα πρόσφατα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2017 και τις προσδοκίες για ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις κερδών χάρη στην ισχύ των νέων μειωμένων συντελεστών φορολογίας επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων.
Οι επενδυτές του αμερικανικού χρηματιστηρίου δεν είναι οι μόνοι αισιόδοξοι. Σύμφωνα με εβδομαδιαία έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης Μεμονωμένων Επενδυτών, ο δείκτης αισιοδοξίας των τελευταίων έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιανουαρίου.
Ο ενεργειακός κλάδος ήταν ο μόνος που σημείωνε απώλειες 0,5% υπό το βάρος της μείωσης των τιμών πετρελαίου. Οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησαν, καθώς οι επενδυτές πήραν μια ανάσα από τις πωλήσεις ομολόγων και προσάρμοσαν ξανά τις θέσεις τους για να ετοιμασθούν για μεγαλύτερη μεταβλητότητα λόγω του πληθωρισμού.
Οι φόβοι του πληθωρισμού και των υψηλότερων επιτοκίων ώθησαν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα τον S&P 500 στις αρχές Φεβρουαρίου. Στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, ο S&P 500 κέρδισε 5,6% και παραμένει 5% χαμηλότερα από το υψηλό ρεκόρ της 26ης Ιανουαρίου.
Πηγή πληροφοριών: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: