Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Παράταση προθεσμιών υποβολής αντιγράφων πρακτικών γενικών συνελεύσεων και εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων

Παράταση προθεσμιών υποβολής αντιγράφων πρακτικών γενικών συνελεύσεων και εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων
Ανακοίνωση
28 Σεπ 2018 - 17:10
Picture 0 for Παράταση προθεσμιών υποβολής αντιγράφων πρακτικών γενικών συνελεύσεων και εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων
Αγαπητά Μέλη,
Σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα με τη συνημμένη ανακοίνωση του υπουργείου, τα υπόχρεα πρόσωπα μπορούν να υποβάλλουν τις εγκεκριμένες ετήσιες οικονομικές καταστάσεις μέσω των ειδικών ηλεκτρονικών αιτήσεων του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (www.businessportal.gr) έως και την Τρίτη 02-10-2018 και ώρα 23:59:59 χωρίς την επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων του άρθρου 63δ του Κ.Ν.2190/20. Μετά την ανωτέρω προθεσμία οι διοικητικές κυρώσεις του ανωτέρω άρθρου θα επιβληθούν στην έκταση που αναφέρεται στις διατάξεις του Κ.Ν.2190/20.

http://www.acci.gr

Προς παράταση η υποβολή των οικονομικών καταστάσεων στο ΓΕΜΗ
Το σύστημα, σήμερα αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αντιμετωπίζει δυσλειτουργίες που καθιστούν αδύνατη την υποβολή τους.
28 Σεπ 2018 - 16:29
Picture 0 for Προς παράταση η υποβολή των οικονομικών καταστάσεων στο ΓΕΜΗ
Προς παράταση οδεύει η προθεσμία υποβολής των οικονομικών καταστάσεων χρήσης στο Γ.Ε.ΜΗ. από τις κεφαλαιουχικές εταιρείες (ΑΕ, ΕΠΕ & IKE), που εκπνέει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, ενώ σήμερα είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα.


Το σύστημα υποβολής, σήμερα αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αντιμετωπίζει δυσλειτουργίες και μεγάλες καθυστερήσεις.


Εξαιτίας των προβλημάτων, η ΠΟΦΕΕ, με ανακοίνωσή της, αιτείται την παράταση υποβολής, τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα, ενώ και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος απέστειλε σχετική επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλα.


Μάλιστα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος κ. Μίχαλος, επικαλούμενος προσωπική διαβεβαίωση του προέδρου του ΣΕΕΛΦΟΚ Γ. Παπαδημητρίου, θα δοθεί παράταση στην υποβολή των εν λόγω οικονομικών καταστάσεων μέχρι την Τρίτη.


Δείτε την επιστολή της ΚΕΕΕ:


«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,


Όπως γνωρίζετε, όλες οι Κεφαλαιουχικές εταιρείες (ΑΕ, ΕΠΕ & IKE) πρέπει να υποβάλουν, βάσει των υφιστάμενων διατάξεων, τις εγκεκριμένες από τις Γενικές Συνελεύσεις οικονομικές τους καταστάσεις στο ΓΕΜΗ, μέσα σε 20 ημέρες μετά την ημερομηνία σύγκλησης της Ετήσιας Τακτικής τους Γενικής Συνέλευσης (ήτοι το αργότερο έως την 30η Σεπτεμβρίου 2018).

Η κακοκαιρία των δύο τελευταίων ημερών, η οποία βάσει των ανακοινώσεων της ΕΜΥ αναμένεται να ενταθεί το Σαββατοκύριακο (29 & 30/09/2018), έχει προκαλέσει προβλήματα διακοπών και δυσλειτουργίας των γραμμών του ΟΤΕ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση οι επιχειρήσεις και οι χρήστες στους εξυπηρετητές (servers) του Γ.Ε.ΜΗ. (που φιλοξενούνται στην ΜΟΔ ΑΕ).


Η 30/09/2018, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η προθεσμία υποβολής στο Γ.Ε.ΜΗ. των εγκεκριμένων από τις Γενικές Συνελεύσεις οικονομικών καταστάσεων των Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (ΑΕ, ΕΠΕ & IKE), είναι Κυριακή.


Όπως μας επισημάνθηκε από μεγάλο αριθμό Επιμελητηρίων, αλλά και από επιχειρήσεις - μέλη αυτών, οι ανωτέρω λόγοι καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη την υποβολή των οικονομικών καταστάσεων εντός της τεθείσης προθεσμίας.


Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, είτε για ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας αυτής, είτε για την μη επιβολή προστίμων (από τις Υπηρεσίες ΑΕ των Περιφερειών), σε περίπτωση ολιγοήμερης εκπρόθεσμης υποβολής των εγκεκριμένων Οικονομικών καταστάσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: