Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Σπριντ για πρώτη κατοικία και «κόκκινα» δάνεια

Σπριντ για πρώτη κατοικία και «κόκκινα» δάνεια

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να είναι έτοιμο το σχέδιο για την πρώτη κατοικία και την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων.
Έχει ήδη ξεκινήσει πυρετός διαβουλεύσεων κυβέρνησης, τραπεζών και θεσμών για το νέο πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει τη δημιουργία μίας διαδικτυακής πλατφόρμας, όπου οι δανειολήπτες θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση για ρύθμιση του δανείου τους.
Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, στην οποία είχε αναφερθεί πρόσφατα το fpress, θα συμπληρώνονται τα στοιχεία για όλα τα χρέη προς τις τράπεζες, τα εισοδήματα και την περιουσία και με με βάση αυτά θα προτείνεται η λύση που θα προβλέπει ακόμα και σημαντικό κούρεμα. Μετά θα παίρνουν τη σκυτάλη οι υπόλοιποι.
Τα «κόκκινα» δάνεια
Σε ότι αφορά την διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και τις προκλήσεις του τραπεζικού συστήματος οι Έλληνες τραπεζίτες θα συναντήσουν σύντομα στη Φρανκφούρτη τον νέο επικεφαλής του SSM, τον 57χρονο Ιταλό Άντρεα Ένρια που διαδέχεται την Ντανιέλ Νουί.
Στη συνάντηση αυτή θα τεθούν επί τάπητος τα ανοιχτά ζητήματα των τραπεζών με αιχμή τα «κόκκινα» δάνεια. Τα ανοίγματα σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών το πρώτο εξάμηνο του 2018 διαμορφώθηκαν σε 19,9 δισ. ευρώ σημειώνοντας μείωση κατά 8,4% σε σχέση με το τέλος του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: