Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Στο κόκκινο η αβεβαιότητα για Brexit- Ασανσέρ η στερλίνα

Στο κόκκινο η αβεβαιότητα για Brexit- Ασανσέρ η στερλίνα

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 15:28
 
UPD:15:48
REUTERS/© Sukree Sukplang
Στη στερλίνα είναι στραμμένα σήμερα όλα τα βλέμματα στην αγορά συναλλάγματος, καθώς το βρετανικό νόμισμα θυμίζει ασανσέρ, επηρεαζόμενο αισθητά από πληροφορίες, διαψεύσεις και κάθε είδους εξέλιξη στο μέτωπο του Brexit.
Αντιστρέφοντας την πρωινή πτωτική της πορεία η στερλίνα επιδόθηκε το μεσημέρι σε ράλι έναντι του δολαρίου και του ευρώ. Ώθηση στο βρετανικό νόμισμα έδωσαν οι πληροφορίες της εφημερίδας Evening Standard, που θέλουν το Λονδίνο να μεταθέτει για μετά τις 29 Μαρτίου την ημερομηνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Η στερλίνα ανατιμήθηκε περίπου 0,5% στα στα 1,2851 δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Νοεμβρίου. Ενισχύεται επίσης 0,4% έναντι του εναιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος στις 89,8 πένες ανά ευρώ. 
Ωστόσο η Ντάουνινγκ Στριτ έσπευσε στη συνέχεια να διαψεύσει επισήμως τις πληροφορίες, με αποτέλεσμα η στερλίνα να βρεθεί εκ νέου υπό πίεση.
Η κυβέρνηση Μέι απορρίπτει τόσο μία καθυστέρηση στο Brexit όσο πολύ περισσότερο εκείνο το σενάριο, που θέλει τη χώρα να αποφεύγει την έξοδο με ένα δεύτερο δημοψήφισμα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ορισμένοι από τους μεγάλους χορηγούς της εκστρατείας υπέρ του Brexit έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι τελικά αυτό δεν θα συμβεί. 
naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: