Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Σοβαρά τεχνικά προβλήματα στην ΑΠΔ! Αδυναμία υποβολής στο παρά πέντε! Αλλαγές χωρίς νόημα εν μέσω καταληκτικών προθεσμιών υποβολής!

 Την τελευταία εβδομάδα έχουμε γίνει μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων στη μηχανογράφηση του ΕΦΚΑ η οποία χωρίς καμία προγενέστερη ενημέρωση, επέλεξε το συγκεκριμένο διάστημα να προβεί σε αναβάθμιση και τεχνική βελτίωση της διαδικασίας υποβολής της ΑΠΔ.

Έτσι έχουμε το εξής οξύμωρο:

Για την ίδια ΑΠΔ του Οκτωβρίου, κάποιοι έχουν υποβάλει με την παλιά διαδικασία, κάποιοι (λίγοι) με την νέα και αρκετοί δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν υποβολή.

Και για όλες αυτές τις αλλαγές, δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση των παρόχων λογισμικών μισθοδοσίας.

Επιπλέον αν αξιολογήσει κανείς, το περιεχόμενο αυτών των αλλαγών, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ότι κάποιοι μιλάνε διαφορετική γλώσσα και εκατοντάδες συνάδελφοι προσπαθούν χωρίς ανταπόκριση να βρουν λύση.

Περίπτωση 1η: Προσθήκη του «Από – Έως» σε όλες τις μισθοδοτικές περιόδους και όχι μόνο σε μήνα πρόσληψης και αποχώρησης. Αν δεν υπάρχει αυτή η πληροφορία, η ΑΠΔ δεν υποβάλλεται. Ποιος ο λόγος αυτής της προσθήκης αυτή την χρονική στιγμή;

Περίπτωση 2η: Το πεδίο «Πλήρες Ωράριο» = ΝΑΙ δεν μπορεί να υφίσταται όταν το πεδίο «Μερική Απασχόληση» έχει τιμή ΝΑΙ. Άρα και σε περίπτωση εκ περιτροπής απασχόλησης, θα πρέπει το πεδίο «Πλήρες Ωράριο» να έχει την τιμή ΟΧΙ. Αν δεν υπάρχει αυτή η πληροφορία, η ΑΠΔ δεν υποβάλλεται. Ποιος ο λόγος αυτής της προσθήκης αυτή την χρονική στιγμή;

Η επιστημονική ομάδα του e-forologia και η διεύθυνση παραγωγής της Epsilon Net έχουν εκφράσει επίσημα τις ενστάσεις τους για αυτή τη διαδικασία ζητώντας άμεσα να σταματήσει κάθε πειραματική ενέργεια μέχρι αύριο που ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής. Καλούμε δε τους αρμόδιους να αντιληφθούν τον Γολγοθά που βιώνει ο κάθε λογιστής και να συνεργαστούν με τον κλάδο για το καλό όλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: