Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Έως και 35% κάτω οι τιμές σε αστικές περιοχές Που θα ανέβουν και που θα πέσουν οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων


Έως και 35% κάτω οι τιμές σε αστικές περιοχές

Που θα ανέβουν και που θα πέσουν οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων






Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την αντικατάσταση του υπάρχοντος συστήματος αντικειμενικών αξιών με ένα νέο αυτοματοποιημένο το οποίο θα προσδιορίζει τις αξίες με βάση υπολογισμού τις τιμές που ισχύουν στην αγορά, ώστε να ταυτιστούν οι αντικειμενικές με τις εμπορικές τιμές.
Με την εφαρμογή του νέου συστήματος θα προκύψουν, όπως αναφέρει, η εφημερίδα το Έθνος μειώσεις αξιών που μπορεί να φτάσουν ακόμη και το 35% σε πολλές αστικές περιοχές με «μέσες» και «υψηλές» αντικειμενικές τιμές σήμερα.
Επίσης, προβλέπεται υποχώρηση αντικειμενικών και για όλα τα εμπορικά ακίνητα όπου οι αγοραίες τιμές έχουν κατρακυλήσει εξαιτίας και της συρρίκνωσης της καταναλωτικής ζήτησης.
Σε περιοχές όπως το Γαλάτσι, ο Γέρακας, το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, η Βούλα και άλλες οι αντικειμενικές αξίες βρίσκονται σε επίπεδα υψηλότερα έως και 36% σε σύγκριση με τις αγοραίες.
Αντίθετα σε περιοχές όπως το Περιστέρι, το Κερατσίνι, το Πέραμα, η Δάφνη και άλλες οι αντικειμενικές αξίες υπολείπονται των εμπορικών και ως εκ τούτου αναμένονται κάποιες αυξήσεις.
Όμως αναμένεται να κινηθούν ανοδικά σε περιοχές της επαρχίας στις οποίες θα επεκταθεί το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού των ακινήτων.
Στον υπολογισμό των αντικειμενικών αξιών θα λαμβάνεται υπόψη το τρέχον τίμημα στην αγορά, ώστε να συμπέσουν με τις εμπορικές τιμές. Οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όλη τη χώρα.



Πηγή: Που θα ανέβουν και που θα πέσουν οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/5059/poy-tha-anevoyn-kai-poy-tha-pesoyn-oi-antikeimenikes-axies-akiniton#ixzz2N7syb8HF

Δεν υπάρχουν σχόλια: