Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Eurogroup: Τον Δεκέμβριο οι αποφάσεις για την εμβάθυνση της τραπεζικής ένωσης

Eurogroup: Τον Δεκέμβριο οι αποφάσεις για την εμβάθυνση της τραπεζικής ένωσης

Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2018 15:03
 
UPD:15:17
Andy Wenzel
Την επίτευξη συμφωνίας για την τραπεζική ένωση έως τον Δεκέμβριο έθεσαν ως στόχο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, στη Βιέννη.
Όπως προέκυψε από τη συνέντευξη Τύπου, οι διεργασίες και οι διαβουλεύσεις για την εμβάθυνση της τραπεζικής ένωσης, η οποία περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο το ταμείο στήριξης (backstop) του Μηχανισμού Εκκαθάρισης, θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες, με τελική προθεσμία τον προσεχή Δεκέμβριο.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πλήρως προσηλωμένη στην επίτευξη απτών αποτελεσμάτων, ως προς τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, έως τον Δεκέμβριο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί.
Και πρόσθεσε: «Στόχο των Βρυξελλών, άλλωστε, αποτελεί η διαμόρφωση μιας πιο σταθερής και δυναμικής Ευρωζώνης. Η σημερινή συζήτηση αποτέλεσε ένα ενθαρρυντικό βήμα προόδου».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, υποστήριξε ότι «οι συζητήσεις που έγιναν στη συνεδρίαση, αφορούσαν το πώς θα κάνουμε το ευρώ ισχυρότερο».
Διαπίστωσε δε, σαφή πρόοδο και εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμφωνία για την εμβάθυνση της τραπεζικής ένωσης θα αποτελεί γεγονός έως τα τέλη του 2018.
«Θέλουμε έναν μηχανισμό, ο οποίος θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε κάθε μελλοντική κρίση. Προετοιμαζόμαστε για να λάβουμε τις τελικές αποφάσεις έως τον Δεκέμβριο» έσπευσε να συμπληρώσει.
Σημειώνεται ότι το «παρών» στη συνεδρίαση του Eurogroup έδωσε και ο επικεφαλής του Ecofin, δηλαδή του οργάνου των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: