Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Στη ρύθμιση των 120 δόσεων και οι οφειλές επιχειρήσεων για τους εργαζόμενούς τους

Στη ρύθμιση των 120 δόσεων και οι οφειλές επιχειρήσεων για τους εργαζόμενούς τους



Συνέντευξη στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

"Η 1η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης, αγώνα και διεκδίκησης για την εργατική τάξη σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρέος της κυβέρνησής μας να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και με τα μέτρα που λαμβάνουμε να ενισχύουμε τα δικαιώματα τους, να βελτιώνουμε το εισόδημα και τη διαπραγματευτική θέση τους.

Στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, περιλαμβάνουμε ρυθμίσεις που θωρακίζουν περαιτέρω τα εργασιακά δικαιώματα. Για πρώτη φορά θεσπίζουμε στη χώρα μας την υποχρεωτική αιτιολόγηση των απολύσεων. Πρόκειται για μία διάταξη- τομή που ενισχύει έμπρακτα την προστασία των εργαζομένων και βάζει τέλος στις αναιτιολόγητες απολύσεις."

Όπως σημείωσε στην συνέντευξή της η Υπουργός εργασίας δεν θα υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια στην επερχόμενη ρύθμιση η οποία θα αφορά οφειλές έως και τις 31/12/2018.
Συμπλήρωσε επίσης ότι στην ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και οι οφειλές επιχειρήσεων για τους εργαζόμενούς τους.

"Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπουμε την αυστηροποίηση των προστίμων όταν διαπιστώνεται ότι ένας εργαζόμενος με δηλωμένη ημιαπασχόληση εργάζεται στην πραγματικότητα με πλήρες ωράριο.

Όπως κάναμε με τους εργαζόμενους στις εργολαβίες, έτσι και με τους διανομείς σε δίκυκλο, νομοθετώντας μια σειρά ρυθμίσεων για την προστασία της εργασίας τους, φέρνουμε στο προσκήνιο τα δικαιώματα μεγάλων κοινωνικών ομάδων που για τις προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν αόρατες, τόσο την περίοδο της κρίσης, όσο και πριν από αυτή.

Το πολιτικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές τοποθετεί τους εργαζόμενους και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στο επίκεντρο. Η ΝΔ δεν κρύβει ότι οραματίζεται το ασφαλιστικό Πινοσέτ, εκφράζει ανοιχτά την αντίθεσή της στο 8ωρο, στις συλλογικές συμβάσεις, στο δώρο Χριστουγέννων και στο επίδομα ανεργίας. 

Στις επερχόμενες εκλογές οι πολίτες έχουν μπροστά τους δυο ξεκάθαρους απολογισμούς και δύο ξεκάθαρα και άκρως ανταγωνιστικά μεταξύ τους σχέδια. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του κατεστημένου αλλά θα κάνει την επιλογή που τη χειραφετεί και δικαιώνει τις δικές της προσδοκίες."


https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: