Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Brexit: Πώς θα αντιδράσουν στερλίνα και μετοχές σε περίπτωση που η Βουλή πει το «ναι»

Brexit: Πώς θα αντιδράσουν στερλίνα και μετοχές σε περίπτωση που η Βουλή πει το «ναι»

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019 16:05
REUTERS/DADO RUVIC
A- A A+
Οι μετοχές των βρετανικών εταιρειών, που στηρίζουν τον τζίρο τους στην τοπική αγορά, θα δουν τις τιμές τους να εκτινάσσονται σε νέα ιστορικά υψηλά και η στερλίνα θα κάνει άλμα. Αυτό το άκρως ευνοϊκό σενάριο για το βρετανικό ενεργητικό θα γίνει πραγματικότητα, σύμφωνα με τους αναλυτές, εάν ο Μπόρις Τζόνσον καταφέρει τελικά να ξεπεράσει τα εμπόδια, που ορθώνει η αντιπολίτευση και να δει τη συμφωνία του να ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, ο FTSE 250 στον οποίο φιγουράρουν κατά κύριο λόγο εταιρείες με περιορισμένη εξάρτηση από τις εξαγωγές, προβλέπεται να κάνει άλμα 5% σε περίπτωση που η Βουλή των Κοινοτήτων πει «ναι» στη συμφωνία για το συντεταγμένο Brexit. Θα υπερβεί έτσι το ιστορικό ρεκόρ των 21.000 μονάδων, που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο του 2018. Μέχρι στιγμής φέτος οι επενδυτές είχαν γυρίσει την πλάτη στις συγκεκριμένες μετοχές εξαιτίας της επίμονης αβεβαιότητας για το πώς και πότε θα έρθει η έξοδος της χώρας από την κοινότητα. 
Σε εντυπωσιακό ράλι αναμένεται να επιδοθούν πρωτίστως οικοδομικές εταιρείες και όμιλοι λιανικής με τις μετοχές τους να σκαρφαλώνουν σε νέα επίπεδα ρεκόρ. 
Ανάλογη υπολογίζεται ότι θα είναι και η αντίδραση για τη στερλίνα στην αγορά συναλλάγματος. Κατά μέσο όρο οι ειδικοί προβλέπουν νέα άνοδό της (μετά την ανατίμηση της τάξης του 5% την περασμένη εβδομάδα) κατά 4% στα 1,34 δολάρια. Η πιο αισιόδοξη εκτίμηση τη θέλει στα 1,40 δολάρια. 
naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: