Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

«Αλλαγή διαδικασίας πληρωμής συντάξεων. Αντικατάσταση χειρόγραφων εντολών πληρωμής με ηλεκτρονικές.»


Ι.Κ.Α. αριθ. πρωτ.: Σ70/19/25.1.2013Αλλαγή διαδικασίας πληρωμής συντάξεων. Αντικατάσταση χειρόγραφων εντολών πληρωμής με ηλεκτρονικές
Αθήνα, 25 / 01 /2013
Αριθ. Πρωτ.Σ70/19

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 
ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
 
Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241)  
Πληροφορίες: M.Παναγοπούλου
Αριθ. Τηλεφώνου:  2105215191
FAX: 2105230046
e-mail : diefpar@ika.gr

ΕΠΕΙΓΟΝ

ΓΕΝ. ΕΓΓΡΑΦΟ

ΘΕΜΑ: «Αλλαγή διαδικασίας πληρωμής συντάξεων. Αντικατάσταση χειρόγραφων εντολών πληρωμής με ηλεκτρονικές.»

Η Διοίκηση του Ιδρύματος, προκειμένου να καταστεί εφικτός ο ηλεκτρονικός έλεγχος του συνόλου των πληρωμών, αποφάσισε και υλοποίησε μηχανογραφικά την ηλεκτρονική εντολή πληρωμής.

Έτσι από τη Δευτέρα 28/1/2013 παύει η έκδοση χειρόγραφων εντολών πληρωμής συντάξεων και όλα τα εντάλματα που εκδίδονταν με χειρόγραφη διαδικασία θα εκδίδονται σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω οθονών Ο.Π.Σ.

Σε περίπτωση που από λάθος προσέλθει από την ανωτέρω ημερομηνία και μετά στο Ταμείο δικαιούχος με χειρόγραφο ένταλμα του Τμήματος πληρωμών συντάξεων, δεν θα εκτελείται από τον Ταμία, αλλά θα τον στέλνει στην υπηρεσία προκειμένου να εκδοθεί νέο μηχανογραφημένο ακυρώνοντας το χειρόγραφο, υπό την προϋπόθεση ότι την ημερομηνία έκδοσης του ηλεκτρονικού εντάλματος η αξίωση του ενδιαφερόμενου δεν θα έχει υποπέσει στην ετήσια παραγραφή, η οποία καθορίζεται από την ημερομηνία έκδοσης του ακυρωθέντος εντάλματος. Σε κάθε περίπτωση θα επισυνάπτεται στο ηλεκτρονικό ένταλμα και το χειρόγραφο που ακυρώθηκε.

Οδηγίες χρήσης των οθονών «Εντολή Πληρωμής Συντάξεων εκτός Ο.Π.Σ.», θα δοθούν από την επιχειρησιακή ομάδα παροχών Ο.Π.Σ.

Ευνόητο είναι ότι η διαδικασία για αναγγελία στη Διεύθυνση Εκμετάλλευσης εξακολουθεί να ισχύει.




Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΓΔΟΝΤΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: