Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Μεγαλοοφειλέτες φυγαδεύουν ακόμα και τώρα τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό


Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 17:14

Μεγαλοοφειλέτες φυγαδεύουν ακόμα και τώρα τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μεγαλοοφειλέτες φυγαδεύουν ακόμα και τώρα τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό
Την διενέργεια προανακριτικής εξέτασης διέταξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, σύμφωνα με τις οποίες «αποδεσμεύονται τραπεζικές καταθέσεις μεγαλοφοροπαραβατών και στη συνέχεια οι αποδεσμευμένες καταθέσεις φυγαδεύονται στο εξωτερικό».
Κατά τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, η αποδέσμευση γίνεται μετά από παρέμβαση του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Μαυραγάνη, ενώ οι μεγαλοπαραβάτες βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, για διαφορετικούς σκοπούς από αυτούς που δήλωσαν.
Ειδικότερα, η ανάρτηση του κ. Καρχιμάκη στα social media, σημειώνει τα εξής:
«Αποδεσμεύουν τραπεζικές καταθέσεις μεγαλοφοροπαραβατών που φέρεται ότι στη συνέχεια οι αποδεσμευμένες καταθέσεις φυγαδεύονται στο εξωτερικό.
Κ. Πεπόνη ασκήστε έλεγχο στα πλαίσια της δικαιοδοσίας σας αν οι αποδεσμευμένες καταθέσεις μεγαλοφοροπαραβατών, από τον υφυπουργό οικονομικών κ. Μαυραγάνη φυγαδεύονται στο εξωτερικό και αν διοχετευτήκαν για τους σκοπούς που ως δικαιολογία αποδεσμεύτηκαν.
Κ. Πεπόνη οικονομικέ εισαγγελέα, ενεργοποιήστε τις διαδικασίες ελέγχου στα πλαίσια της δικαιοδοσίας σας, ζητώντας να ελέγξετε, αν μετά την αποδέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων φοροπαραβατών, με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού για τα έσοδα, οι καταθέσεις που αποδεσμεύτηκαν δεν φυγαδευτήκαν στο εξωτερικό ή αν τελικά διοχετευτήκαν για τον υποτιθέμενο σκοπό που τελικά αποδεσμεύτηκαν.
Ζητήστε λοιπόν:
1) Από όλους τους διευθυντές εφοριών όλης της χώρας διατελέσαντες και νυν, αν υπήρξαν αποφάσεις δικές τους που δέσμευσαν τραπεζικές καταθέσεις μεγαλοφοροπαραβατών και αποφάσεις του υφυπουργού Μαυραγανη που αποδέσμευσε αυτές τις καταθέσεις.
2) Ζητήστε επίσης, αφού συλλέξετε τα στοιχεία αυτά, διασταύρωση με όλες τις τράπεζες και την Τράπεζα Ελλάδος, αν τα αποδεσμευμένα χρήματα των φοροπαραβατών φυγαδευτήκαν στο εξωτερικό.
3) Ζητήστε τέλος να ελεγχθεί αν οι αποδεσμευμένες καταθέσεις των μεγαλοφοροπαραβατών από τον κ. υφυπουργό Οικονομικών χρησιμοποιήθηκαν για τον υποτιθέμενο σκοπό που αποδεσμεύτηκαν.
Κύριε οικονομικέ εισαγγελέα εάν τελικά ερευνήσετε όλα αυτά θα εκπλαγείτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: