Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Αχτσιόγλου: Κούρεμα έως και 80% για τις προσαυξήσεις των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία. Οι λεπτομέρειες για την ρύθμιση

Αχτσιόγλου: Κούρεμα έως και 80% για τις προσαυξήσεις των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία. Οι λεπτομέρειες για την ρύθμιση




Συνέντευξη στο Ραδιόφωνο 24/7 στο  Δημήτρη Χατζηνικόλα, παραχώρησε η Υπουργός Εργασία. Έφη Αχτσιόγλου.


Σχετικά με τις 120 δόσεις η κα Αχτσιόγλου ανέφερε:
«Έχει κλείσει η συμφωνία σε ότι αφορά τις οφειλές 20.000 έως 50.000 ευρώ, σε αντανάκλαση αυτής της συμφωνίας  θα βγουν και οι υπουργικές αποφάσεις το αμέσως επόμενο διάστημα από εμένα και από τον υπουργό Οικονομικών για την ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο. Έχουνε συμφωνηθεί οι βασικές παράμετροι, δηλαδή ότι θα υπάρχει ένα σημαντικό κούρεμα προσαυξήσεων της τάξεως του 80%. Η αποπληρωμή θα γίνεται έως 120 δόσεις  και το βασικό κριτήριο για την ένταξη θα είναι ένας έλεγχος βιωσιμότητας που θα βασίζεται σε ένα "λόγο" του βασικού χρέους προς το εισόδημα. Με τον τρόπο που διαμορφώνεται σε ότι αφορά τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία με τα στοιχεία που έχουμε ένα πολύς μεγάλος όγκος οφειλετών θα μπορέσει να ενταχθεί στην ρύθμιση».

«Να υπενθιμίσω σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτοί που θα μπορούν να υπαχθούν θα είναι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς πτωχευτική ικανότητα ( γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί δηλαδή) ανεξαρτήτως ύψους της οφειλής τους, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες με πτωχευτική ικανότητα (έμποροι δηλ. ) είτε χρωστάνε λιγότερο από 20.000, είτε χρωστάνε περίπου το 85% στο Δημόσιο ή στα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτοί όλοι θα μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση που θα κάνουμε με την υπουργική απόφαση για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Σε αντίθετη περίπτωση εάν δηλαδή έχουμε εμπόρους των οποίων οι οφειλές πάνω από  20.000 θα μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, πάλι με τις βασικές παραμέτρους που περιέγραψα (έλεγχος βιωσιμότητας κλπ).  »

«Τις υπουργικές αποφάσεις τις έχουμε σχεδόν σχεδιάσει, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα μπορέσουμε να έχουμε μια τελική συμφωνία έτσι ώστε τις επόμενες δύο εβδομάδες να εκδοθούν. »



Ακούστε όλο το Ηχητικό
https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/37498/print/printer

Single player



Flash player


https://www.taxheaven.gr

Αχτσιόγλου: Κούρεμα έως και 80% στις προσαυξήσεις οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο


Συνέντευξη στο Ραδιόφωνο 24/7 και συγκεκριμένα στον Δημήτρη Χατζηνικόλα, παραχώρησε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Έφη Αχτσιόγλου.
Σχετικά με το θέμα της τρίτης αξιολόγησης ανέφερε ότι «υπάρχει ένα κλίμα συναινετικό και ταχείας ολοκλήρωσης των θεμάτων», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «αισιοδοξούμε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως».
Σε ερώτηση αναφορικά με τις εκατόν είκοσι (120) δόσεις η κα. Αχτσιόγλου δήλωσε πως το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι υπουργικές αποφάσεις από την ίδια και τον κ. Τσακαλώτο, οι οποίες αφορούν τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «θα υπάρχει ένα σημαντικό κούρεμα προσαυξήσεων της τάξεως του 80%».
«Σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτοί που θα μπορούν να υπαχθούν θα είναι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς πτωχευτική ικανότητα (δηλ. γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) ανεξαρτήτως ύψους της οφειλής τους, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες με πτωχευτική ικανότητα (έμποροι) είτε χρωστάνε λιγότερο από 20.000, είτε χρωστάνε περίπου το 85% στο Δημόσιο ή στα ασφαλιστικά ταμεία. Σε αντίθετη περίπτωση για τους εμπόρους των οποίων οι οφειλές ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ θα μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού», υπογράμμισε η Υπουργός.
Όσον αφορά το συνδικαλιστικό νόμο, η κα. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «η συμφωνία είναι η αλλαγή στην απαρτία, για τη λήψη απόφασης για απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία».
Η Υπουργός μίλησε μεταξύ άλλων για τα οικογενειακά επιδόματα και συγκεκριμένα δήλωσε πως «θα υπάρχει ένα ενιαίο επίδομα, αλλά στόχος μας είναι να αυξηθεί το επίδομα που δίνεται στο πρώτο και δεύτερο παιδί και με τον τρόπο αυτό να ομαλοποιηθεί η κατανομή των επιδομάτων», ενώ για τα επιδόματα αναπηρίας διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στο ύψος των επιδομάτων που καταβάλλονται.
Ακούστε παρακάτω το ηχητικό:


Δεν υπάρχουν σχόλια: