Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

AAΔΕ: Συστήνει ομάδα έργου για καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη Πού στοχεύει η φορολογική αρχή

AAΔΕ: Συστήνει ομάδα έργου για καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη
Πού στοχεύει η φορολογική αρχή
10 Σεπ 2018 - 09:08
Picture 0 for AAΔΕ: Συστήνει ομάδα έργου για καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη
Του Γιώργου Λαμπίρη

Στη σύσταση ομάδας έργου, η οποία θα έχει ως αρμοδιοτητα την αξιολόγηση και επανεξέταση των υφιστάμενων δομών και διαδικασιών που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση του πολίτη προχωράει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Αρμοδιότητα της συγκεκριμένης ομάδας, θα είναι να κατααγράφει όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση του πολίτη και των δομών στους κόλπους της ΑΑΔΕ. Στόχος της Αρχής μέσα από τη συγκεκριμένη κίνηση είναι να βελτιώσει το επίπεδο εξυπηρέτησης των φορολογουμένων, λαμβάνοντας ως πρότυπο τον ανάλογο τρόπο εξυπηρέτησης που εφαρμόζεται σε αντίστοιχους οργανισμούς στο εξωτερικό.

Η ομάδα θα αναλάβει να καταθέσει δύο προτάσεις, η μία εκ των οποίων θα έχει βραχυπρόθεσμο ορίζοντα εφαρμογής και η δευτερη μακροπρόθεσμο. Και οι δύο προτάσεις θα βασίζονται σε καταγεγραμμένες διαδικασίες και θα αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης του πολίτη από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ο συγκεκριμένος φορέας θα μπορεί να συνεργάζεται με στελέχη που απαρτίζουν τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, όπως για παράδειγμα είναι οι προϊστάμενοι γενικών διευθύνσεων αλλά και να έρχεται σε επικοινωνία με υπηρεσίες όπως είναι η  Διεύθυνση Οικονομικών Σχέσεων.

Η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, θα έχει βραχύβια δράση, καθώς η διάρκεια λειτουργίας της έχει οριστεί από την Αρχή έως και τις 31 Οκτωβρίου. Έως τότε, οφείλει να παραδόσει τα αποτελέσματα του έργου της. Επικεφαλής για την εκτέλεση του έργου, θα είναι ο συντονιστής, ο οποίος θα αναλάβει να υποβάλλει τις τελικές προτάσεις του έργου, στην προϊσταμένη της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού. Στη συνέχεια το έργο πρόκειται να παρουσιαστεί στο διοικητή της ΑΑΔΕ και στο συμβούλιο διοίκησης της φορολογικής αρχής, ούτως ώστε να προχωρήσουν, όποιες μεταρρυθμίσεις κρίνονται απαραίτητες για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών προς όφελος του πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: