Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

ΠΟΛ-ΕΛΕΠΑ: Σχετικά με τη συνάντηση με ΣΕΒ που έγινε 18/10 για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

ΠΟΛ-ΕΛΕΠΑ: Σχετικά με τη συνάντηση με ΣΕΒ που έγινε 18/10 για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)
Κάνιγγος 27, τηλ. 38 10 081- 38 02 923 - ΦΑΞ 33 06 776 -  ΑΘΗΝΑ
E-mail: pol@otenet.gr,  elepa@elepa.gr, Web Site www.pol.org.gr, www.elepa.gr.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 18/10, ΠΟΛ - ΕΛΕΠΑ 
ΜΕ ΣΕΒ, ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΣΕ.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν στη στάση εργασίας και στην κινητοποίηση στα γραφεία του ΣΕΒ στα πλαίσια της συζήτησης για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας του κλάδου μας.

Αντιπροσωπεία των Δ.Σ της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Λογιστών και της Ένωσης Λογιστών ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, συναντήθηκαν με εκπροσώπους του ΣΕΒ για το φλέγον ζήτημα της ΣΣΕ.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης τα μέλη των Δ.Σ ανάπτυξαν όλο το πλαίσιο της ΣΣΕ τονίζοντας ιδιαίτερα την αναγκαιότητα για υπογραφή της με τέτοιους όρους ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των εργαζόμενων του κλάδου. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα κλάδο που ακόμη και εν καιρώ οικονομικής κρίσης γνώρισε ιδιαίτερη ανάπτυξη και κερδοφορία.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του  ΣΕΒ,  κατά πάγια τακτική  τους, προσπάθησαν να αποφύγουν οποιαδήποτε δέσμευσή τους σχετικά με την υπογραφή ή μη της σύμβασης. Προβάλλοντας προφάσεις ότι  σήμερα είναι μια ανεπίσημη συνάντηση, ότι  δεν έχουν προ-λάβει να μελετήσουν το σχέδιο ΣΣΕ της ΠΟΛ , ότι δεν έχουν διαθέσιμα στοιχεία  ώστε να μπορέσουν να κουβεντιάσουν επί της ουσίας, και οποιαδήποτε πρόταση του θα πρέπει να παίρνει υπόψη και τις συνθήκες που επικρατούν και στη αγορά. Δηλαδή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Μετά από δική μας πίεση αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε δυο εβδομάδες εκ νέου σε συνάντηση με όλους τους εργοδοτικούς φορείς ώστε να κουβεντιάσουμε αυτή την φορά επί της ουσίας για την ΣΣΕ.

Συνάδελφοι, έχουμε ξεκάθαρο ότι η πάλη για ΣΣΕ θα πρέπει να είναι ζήτημα διεκδίκησης όλων των εργαζομένων του κλάδου. Γι αυτό θα πρέπει να δυναμώσει η πάλη για αυτήν πρώτα και κύρια στα μεγάλα μονοπώλια του κλάδου, άλλα και σε όλους τους τόπους δουλειάς. 

Να δυναμώσει η οργάνωση μας, η ενότητά μας σε  κάθε χώρο εργασίας. Ενιαία πάλη παντού.

Πρώτο βήμα να είναι  η μαζική συμμετοχή όλων των συναδέλφων στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΛΕΠΑ, την ΠΕΜΠΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΗ,  6,30 μμ, στα γραφεία της, και στην συνέχεια δίνουμε την μάχη μαζί όλους τους  εργαζόμενους του κλάδου μας, για την απεργία στις 8 Νοεμβρίου,  που έχει προκηρύξει η ομοσπονδία μας και το σωματείο μαζί με άλλες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, συνδικάτα με  σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων» 


ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

19 ΟΚΤΩΒΡΗ 2018

https://www.taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: