Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής και τιμολόγιο Οι αναθεωρημένες προτεραιότητες της φορολογικής αρχής

Στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής και τιμολόγιο
Οι αναθεωρημένες προτεραιότητες της φορολογικής αρχής
18 Οκτ 2018 - 08:35
Picture 0 for Στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής και τιμολόγιο
Του Γιώργου Λαμπίρη

Σε αναθεώρηση των στόχων που έχει θέσει με βάση τον επιχειρησιακό της σχεδιασμό για το 2018 προχωράει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με σχετική απόφαση που υπογράφει ο διοικητής της, Γιώργος Πιτσιλής.

Στη λίστα προτεραιοτήτων βρίσκονται ή σύνταξη μελέτης και υποβολή πρότασης για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού δελτίου αποστολής. Ταυτόχρονα γίνεται πρόβλεψη και για την ηλεκτρονική τιμολόγηση. Σε αυτό το πλαίσιο η ΑΑΔΕ θα ανεργοποιήσει την πιλοτική της εφαρμογή, με τελική ημερομηνία ολοκλήρωσης στις 31 Δεκεμβρίου του 2018 και παραγωγική λειτουργία στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, αναφορικά με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Στο προσκήνιο η εκπαίδευση μεγάλης μερίδας του προσωπικού

Ως προτεραιότητα για το έτος που διανύουμε τίθεται συν τοις άλλοις η εκπαίδευση σημαντικής μερίδας του προσωπικού και συγκεκριμένα του 30% της ΑΑΔΕ, μέσα από τη φορολογική και τελωνειακή ακαδημία.

Διενέργεια εσωτερικών ελέγχων

Επιπλέον, η Αρχή στοχεύει στην υλοποίηση, τουλάχιστον 29 εσωτερικών ελέγχων, με σκοπό τη σύνταξη προσωρινών εκθέσεων, με σκοπό να αξιολογήσει την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και την ορθή λειτουργία της.

Μέριμνα κατά του λαθρεμπορίου στα ναυτικά καύσιμα και στα αεροδρόμια

Στο αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχεδιασμό προβλέπεται η κατάσχεση, τουλάχιστον 130.000 λίτρων υγρών καυσίμων και άλλων ενεργειακών προϊόντων από τα αρμόδια τελωνεία και το Τμήμα Δίωξης Ελεγκτικών Υπηρεσιών Τελωνείων Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Στους στόχους υψηλής προτεραιότητας που έχει θέσει η φορολογική αρχή, είναι και ο έλεγχος του λαθρεμπορίου στα καύσιμα για πλωτά εφοδιαστικά μέσα, τα οποία αναλαμβάνουν να τροφοδοτήσουν τα πλοία με ναυτιλιακά καύσιμα. Σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίζει την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος εισροών – εκροών. Κάτι ανάλογο προβλέπεται να γίνει για στα αεροδρόμια, όπου και εκεί η ΑΑΔΕ θα υλοποιήσει την εγκατάσταση ανάλογου συστήματος στις φορολογικές αποθήκες καυσίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: