Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Ένα προς ένα τα επτά στάδια επανεκκίνησης της αγοράς

Ένα προς ένα τα επτά στάδια επανεκκίνησης της αγοράς

Οι όροι και οι προϋποθέσεις που θα ισχύσουν σε κάθε στάδιο - Αναλυτική παρουσίαση


Ένα προς ένα τα επτά στάδια επανεκκίνησης της αγοράς

Σε επτά στάδια θα γίνει η επανεκκίνηση της αγοράς σύμφωνα με το πρόγραμμα της κυβέρνησης. Η αρχή θα γίνει από τις 4 Μαίου, το δεύτερο στάδιο θα ακολουθήσει τη Δευτέρα 11 Μαίου και το τρίτο στάδιο στις 18 Μαίου. Οριστικοποιημένο είναι και το τέταρτο στάδιο της 1ης Ιουνίου. Τα σταδια 5, 6 και 7 παραμένουν αόριστα και θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας.
  1. Στάδιο 1ο: Ανοίγουν χαρτοπωλεία, καταστήματα οπτικών, μαγαζιά με είδη αθλητικού εξοπλισμού, φυτώρια, αγορές καταναλωτών, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ. Επίσης, επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους κλάδους των λαϊκών αγορών που εμπεριέχουν μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια. Θα υπάρχουν μέτρα ασφαλείας (πελάτες ανά τετραγωνικά, χρήση μασκών κλπ και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με υψηλά πρόστιμα που θα φτάνουν ακόμη και στα 100.000 ευρώ.
  2. Στάδιο 2ο: θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με εξαίρεση τα εμπορικά κέντρα. Θα λειτουργήσουν οι σχολές οδηγών και οι υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών σε κατάστημα πάλι με όρους και προϋποθέσεις. Επίσης, θα επιτραπεί το λιανικό εμπόριο βιομηχανικών ειδών σε υπαίθριους πάγκους και αγορές
  3. Στάδιο 3ο: Λειτουργούν ζωολογικά πάρκα και βοτανικοί κήποι, καθώς και οι αρχαιολογικοί χώροι. Δεν θα επιτρέπονται παραστάσεις.
  4. Στάδιο 4ο: Λειτουργούν τα εμπορικά κέντρα, και όλες οι υπηρεσίες ενώ ανοίγουν και τα εστιατόρια και οι καφετέριες σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, λειτουργούν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.
  5. Στάδιο 5ο: Ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι με μέγιστη πληρότητα 60% (δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία)
  6. Στάδιο 6ο: Επίσης δεν έχει προσδιοριστεί χρονικά αλλά περιλαμβάνει τα πάρκα αναψυχής, τα θεματικά πάρκα και τους παιδότοπους σε εξωτερικούς χώρους.
  7. Στάδιο 7ο: Περιλαμβάνει τα εστιατόρια και τις καφετέριες σε εσωτερικούς χώρους, τα μπαρ τους κινηματογράφους, τα καταλύματα διακοπών και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τις κατασκηνώσεις, και τις ξενοδοχειακές μονάδες στις οποίες όμως θα επιβληθεί όριο πληρότητας. Τέλος, περιλαμβάνει τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα γυμναστήρια με συγκεκριμένους κανόνες.
Οι όροι και οι προϋποθέσεις που θα ισχύσουν για το κάθε στάδιο, περιγράφονται στην παρουσίαση που ακολουθεί:
ΤΑ 7 ΣΤΑΔΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: