Πώς θα δοθεί και πότε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που έχουν τουλάχιστον ένα ανήλικο μέλος.
Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε το πρωί της Κυριακής για το νέο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε για την ενίσχυση των οικογενειών που δικαιούνται το ΚΕΑ με ένα ή περισσότερα ανήλικα τέκνα, πώς θα δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους και πότε.
«Δίνουμε ένα νέο επίδομα για την οικογένεια και για τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη», δήλωσε η κυρία Μηχαηλίδου, εξηγώντας πως προστίθεται αυτό το επιπλέον ποσό, ύψους 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά, για κάθε δικαιούχο.«Αυτό το κάνουμε και για τις μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και για όλες τις οικογένεις με Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαΐου, θα μπει μαζί με την πληρωμή του ποσού για το ΕΕΕ και αυτή η έκτακτη ενίσχυση.
Όπως προβλέπεται σε σχετική Κοινή Απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προβλέπεται η καταβολή επιπλέον εισοδηματικής ενίσχυσης, ύψους 100 ευρώ, για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά για κάθε δικαιούχο. Η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αφορά τόσο μονογονεϊκές οικογένειες, όσο και νοικοκυριά με δύο γονείς, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά.
Η δαπάνη της ενίσχυσης, η οποία θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του τομέα της Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανέρχεται σε 8,422,700 ευρώ και θα δοθεί σε περίπου 63.900 νοικοκυριά, που ήδη λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το μέτρο αυτό αποτελεί έκτακτη ενίσχυση των οικογενειών που πλήττονται από τον κορονοϊό και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των πολιτικών της υφυπουργού Εργασίας για τη στήριξη της οικογένειας, που αποτελεί άλλωστε βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.
Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/