Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Μειωμένα ενοίκια / Πιστώνονται σήμερα οι αποζημιώσεις σε 156.696 ιδιοκτήτες

 Καταβάλει σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τις αποζημιώσεις για τα μειωμένα ενοίκια μηνός Ιανουαρίου στους δικαιούχους ιδιοκτήτες ακινήτων

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς 156.696 ιδιοκτητών ακινήτων πιστώνεται σήμερα το συνολικού ποσό 80 εκατ. ευρώ, με το οποίο το Κράτος καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για τον μήνα Ιανουάριο.

Έως το βράδυ της Τρίτης οι δικαιούχοι αναμένεται να δουν την πίστωση στους λογαριασμούς τους, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Την Παρασκευή είχε προηγηθεί, η πίστωση ποσού συνολικού ύψους 8,7 εκατ. ευρώ σε 119.440 ιδιοκτήτες ακινήτων για μειωμένα μισθώματα μηνός Ιανουαρίου. Συνολικά έχουν καταβληθεί, μέχρι σήμερα, 88,7 εκατ. ευρώ σε 276.136 ιδιοκτήτες για τη μείωση ενοικίων του πρώτου μήνα του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο συνολικός αριθμός συμψηφισμών με φόρους και καταβολών χρημάτων για τα μειωμένα μισθώματα της περιόδου Μαρτίου 2020 - Ιανουαρίου 2021 διαμορφώνεται πλέον στις 952.063 και το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 177,4 εκατ. ευρώ.

Επίσης αύριο, Τετάρτη, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα πιστώσει και τις εκκρεμότητες για τα μειωμένα ενοίκια των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2020 στους δικαιούχους. Ενώ από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και την 25η Μαρτίου το σύστημα θα πραγματοποιεί συμψηφισμούς με φορολογικές υποχρεώσεις για τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο 2020.

Υπενθυμίζεται ότι η αποζημίωση που λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία εισοδήματος, δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: