Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Σήμερα η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων COVID

 Με την απόφαση Α. 1209/2020 ορίστηκε ότι αρχική «Δήλωση Covid», για τη μεταβολή του μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, που τυχόν δεν υποβλήθηκε εντός της προθεσμίας που τέθηκε με την απόφαση Α.1192/2020, δύναται να υποβληθεί μέχρι και σήμερα, Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020.

Εντός της ίδιας προθεσμίας υποβάλλονται και οι τροποποιητικές «Δηλώσεις Covid» για τους μήνες Μάρτιο έως και Αύγουστο.

Προκειμένου να υποβληθεί η «Δήλωση Covid», πρέπει μέχρι την ως άνω ημερομηνία να έχει υποβληθεί η αρχική ή η τροποποιητική «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», η οποία θεωρείται εμπρόθεσμη.

Η αποδοχή των «Δηλώσεων Covid» από τους μισθωτές διενεργείται εντός επτά (7) ημερών από την πάροδο των προθεσμιών που τίθενται για την υποβολή των ως άνω δηλώσεων. Εάν η αποδοχή δεν διενεργηθεί εντός της ως άνω προθεσμίας, θεωρείται ότι η «Δήλωση Covid» έχει γίνει αποδεκτή από τον μισθωτή.

Σχετ. Απόφαση Α. 1209/2020 καθώς και το άρθρο 11 της απόφασης ΠΟΛ.1162/2018, όπως τροποποιήθηκε και πλέον ισχύει.

Σημειώνεται ότι οι αρχικές ή τροποποιητικές «Δηλώσεις Covid» για το μήνα Σεπτέμβριο δύνανται να υποβληθούν μέχρι και την 20η Οκτωβρίου 2020.

Οι συνδρομητές του Forin.gr μπορούν να ανατρέξουν στο κεφάλαιο 6 του ηλεκτρονικού βιβλίου "Φορολογία Εισοδήματος Ακινήτων" στο οποίο παρατίθενται όλες οι διατάξεις, οι σχετικές αποφάσεις και εγκύκλιοι καθώς και κάθε απαραίτητη πληροφορία αναφορικά με την υποβολή της Δήλωσης COVID.

Δεν υπάρχουν σχόλια: