Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Στο μικροσκόπιο όλες οι φοροαπαλλαγές


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Στο μικροσκόπιο όλες οι φοροαπαλλαγές

Επανεξετάζονται από μηδενική βάση όλες οι φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες προκειμένου να παραμείνουν μόνον όσες συνδέονται με την πραγματική παραγωγική δραστηριότητά τους.

Στο μικροσκόπιο όλες οι φοροαπαλλαγές
Eπειτα και από τις πιέσεις της τρόικας για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και περιορισμό των φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν οι επιχειρήσεις, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει ανατροπές με το νομοσχέδιο που θα είναι έτοιμο στα μέσα του επόμενου μήνα και θα περιλαμβάνει τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτόν θα καθορίζονται επακριβώς κατηγορίες δαπανών που για συγκεκριμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες δεν θα μπορούν να εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδά τους.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες το σύνολο των φοροαπαλλαγών που υπάρχουν σήμερα για τις επιχειρήσεις θα επανεξετασθεί με στόχο να παραμείνουν μόνον όσες συνδέονται με την πραγματική παραγωγική δραστηριότητα και δεν είναι άσχετες με το αντικείμενό τους.
Στο οικονομικό επιτελείο υποστηρίζουν πως με τον τρόπο αυτό αφενός θα γίνει δικαιότερο και αφετέρου θα απλοποιηθεί το σύστημα προσδιορισμού των εκπτώσεων και θα γνωρίζουν εκ προοιμίου οι επιχειρήσεις το καθεστώς φορολόγησής τους.
Κι αυτό καθώς, όπως προσθέτουν, το εύρος του εισοδήματος που θα φορολογείται θα προκύπτει από την εφαρμογή των γενικών κανόνων και όχι με ειδική περιπτωσιολογία της φορολογητέας ύλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: