Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

«Eυχής έργον» η έγκριση διπλής δόσης Ανέφικτη η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα


«Eυχής έργον» η έγκριση διπλής δόσης

Ανέφικτη η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα

Μη εφικτή, στην παρούσα φάση, είναι η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα αλλά και το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Όπως είπε «η μείωση των φόρων είναι επιθυμητή, αλλά στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτή», αποδίδοντας τα εμπόδια για μια τέτοια κίνηση, στα έσοδα, τα οποία είναι -όπως λέει- λίγο χειρότερα από τους στόχους.
Όσον αφορά στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ 23% στην εστίαση, ο κ. Στουρνάρας είπε πως θα συζητηθεί με την τρόικα τον Ιούνιο, «εφόσον είμαστε εντός στόχων στα έσοδα».
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup, τη Δευτέρα, θα ζητήσει την εκταμίευση και της δόσης του δεύτερου τριμήνου, ύψους 3,2 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, είπε πως θα είναι «ευχής έργον» η έγκριση διπλής δόσης για την χώρα μας, ωστόσο εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την τελική έκβαση καθώς θα μπορούσε να υπάρξει άρνηση από κάποια χώρα και τελικά να μην προχωρήσει η υπόθεση.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ποσοστό 72% των επαγγελμάτων έχει ήδη απελευθερωθεί.
"Από τα 343 επαγγέλματα, το 72% έχει απελευθερωθεί πλήρως, μένουν ορισμένες ειδικότητες και άρα έχει επιτευχθεί το μεγαλύτερο μέρος της επιδιωκόμενης απελευθέρωσης", σημείωσε χαρακτηριστικά.


Πηγή: Ανέφικτη η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/10891/anefikti-i-meiosi-toy-fpa-sta-trofima-kai-toy-efk-sta-kaysima#ixzz2Snwn2w5h

Δεν υπάρχουν σχόλια: