Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΣτΕ: Να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ μέχρι να δημιουργηθεί ο νέος φορέας

Δεν ακυρώνει την απόφαση για το κλείσιμο της λειτουργίας της ΕΡΤ, αλλά ζητά να σταματήσει το «μαύρο»

ΣτΕ: Να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ μέχρι να δημιουργηθεί ο νέος φορέας

Ναι στο κλείσιμο αλλά όχι στο "μαύρο"  αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ μέχρι να δημιουργηθεί νέος φορέας.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η ακρόαση ενώπιον του προέδρου του ΣτΕ Κ. Μενουδάκου των δύο αντίδικων μερών για το θέμα της ΕΡΤ.
Ενώπιον του κ. Μενουδάκου οι εκπρόσωποι του Δημοσίου υποστήριξαν ότι δεν μπορεί ο πρόεδρος του ΣτΕ να εκδώσει προσωρινή διαταγή για το θέμα της ΕΡΤ και επεσήμαναν ότι λόγοι κακοδιαχείρισης ήταν αυτοί που ώθησαν τον πρωθυπουργό να αποφασίσει το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου υποστήριξαν ακόμη ότι η κυβέρνηση δνε είναι υποχρεωμένη να διατηρεί δημόσια τηλεόραση καθώς καμία συνταγματική διάταξη ή διεθνή σύμβαση δεν προβλέπει κάτι τέτοιο.
Από την πλευρά της η ΠΟΣΠΕΡΤ υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι από το λουκέτο στην ΕΡΤ θα επέλθει οικονομική ζημία. Ακόμη οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας προσκόμισαν στοιχεία που κατά τους ισχυρισμούς τους αποδεικνύουν ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ καταστρατηγούνται θέματα εθνικής ασφάλειας και εθνικής άμυνας.


Πηγή: ΣτΕ: Να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ μέχρι να δημιουργηθεί ο νέος φορέας | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/14717/ste-na-epanaleitoyrgisei-i-ert-mehri-na-dimioyrgithei-o-neos-foreas#ixzz2WV7wOBqU

Δεν υπάρχουν σχόλια: