Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Συναλλαγές για τους Αθηναίους στα Σημεία Εξυπηρέτησης Δημότη

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΠΤΑ

Συναλλαγές για τους Αθηναίους στα Σημεία Εξυπηρέτησης Δημότη

Συναλλαγές για τους Αθηναίους στα Σημεία Εξυπηρέτησης Δημότη
Στην υπηρεσία χιλιάδων πολιτών της Αθήνας τίθενται από σήμερα επτά “Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη” διευκολύνοντάς τους σε 154 καθημερινές συναλλαγές. Τη έναρξη λειτουργίας των ΣΕΔ θα κηρύξει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, όπου θα λειτουργήσει το ένα από τα συνολικά επτά, όσα και οι δημοτικές κοινότητες.
Τα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ., και το Σάββατο, από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Τα Σ.Ε.Δ. αφορούν αμιγώς υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και όχι υπηρεσίες του κεντρικού κράτους, όπως τα ΚΕΠ.
Σε πρώτη φάση 154 εργασίες μεταφέρονται στα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη. Μεταξύ αυτών που μεταφέρονται είναι το σύνολο των διαδικασιών που αφορούν τα προνοιακά επιδόματα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, των τεχνικών υπηρεσιών (πολεοδομία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κτλ), θέματα δημοτικής αστυνομίας κτλ. Ωστόσο δεν θα μπορούν να πληρώνονται κλήσεις αφού απαγορεύεται αυστηρά η διακίνηση μετρητών στα Σ.Ε.Δ. Για την πλήρη εξυπηρέτηση των δημοτών και των επιχειρήσεων τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα εγκατασταθούν συστήματα πληρωμών με χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών αλλά και συστήματα αυτόματης πληρωμής με χρήση μετρητών.
Σε κάθε περίπτωση, ο δημότης μπορεί να προμηθευτεί από τα Σ.Ε.Δ. τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου Αθηναίων όπου θα μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε ποσό αναγράφοντας τον ονοματεπώνυμό του και τον αριθμό κλήσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: